Lepää rauhassa, Nasty girl! Vanitynä tunnettu Prince-suojatti Denise Matthews on kuollut

16.2.2016 10:27

Denise Matthews, Princen 80-luvulla kasaaman Vanity 6 -kokoonpanon keulilta tuttuna Vanitynä muistettava laulaja-näyttelijä on kuollut 57-vuotiaana. Kanadalaislähtöisen naisen elämää varjosti pahat päihdeongelmat, ja kuolinsyynkin on kerrottu liittyvän munuaisongelmiin.

Alun perin Prince pestasi alastonmallina ja näyttelijänä uraa rakentaneen Denisen The Hookers -kokoonpanonsa laulajaksi vuonna 1982. Tarinan mukaan Prince ehdotti Matthewsin taiteilijanimeksi ensin Vaginaa, mutta lopulta he päätyivät nimeen Vanity. Myös ryhmän nimeksi vakiintui vähemmän provosoiva Vanity 6.

Yhtyeen toisesta singlestä Nasty Girl (Princen kirjoittama ja tuottama, kuten kaikki yhtyeen biisit) tuli hitti Yhdysvalloissa, ja tyttötrion ainoa albumi möi kultaa, mutta kokoonpanon ura jäi lyhyeksi.

Vanitystä piti alun perin tulla Princen vastanäyttelijä Purple Rain -menestysleffassa, mutta kaksikon välirikon takia pääosaan valittiinkin Apolloniana tunnettu Patricia Kotero.

1980-luvun puolivälissä Vanity teki vielä kaksi sooloalbumia ilman Princeä, mutta sitten hänen uransa hiipui. Matthews oli myös hetken aikaa kihloissa Nikki Sixxin kanssa.

 

 

 

 

Lisää luettavaa