Hyvästi, Seymour Cassel – näyttelijäsuuruus, joka keksi Slashin kuulun lempinimen, on poissa

Seymour Cassel vuonna 2006.
AOP

Näyttelijä Seymour Cassel on kuollut, kertovat useat medialähteet. Veteraaninäyttelijä kuoli 7. huhtikuuta Los Angelesissa Alzheimerin taudin murtamana. Hän oli 84-vuotias.

Kymmenissä elokuvissa 1950-luvun lopusta 2010-luvulle esiintynyt ja Faces-elokuvan (1968) myötä Oscar-ehdokkaaksikin nostetulla Casselilla ei ollut omaa musiikkiuraa, mutta eräs yksityiskohta nostaa hänet myös musiikkilehden kannalta huomionarvoiseksi mieheksi: Cassel on se mies, joka keksi antaa Saul Hudson -nimiselle rasavilllille kutsumanimen ”Slash”.

Spin kertoo, että eräs Slashin varhaisvuosien ystävä oli Casselin poika, joten tuleva kitaristisuuruus hengaili usein näyttelijän kotona. Ilmeisesti Slash oli jo tuolloin eläväistä sorttia, sillä myöhemmin kävi ilmi, että hänen jatkuva edestakaisin säntäilynsä sai Casselin kutsumaan Hudsonin perheen poikaa vauhdikkaalla lisänimellä.

”Olin kerran kiertueella Euroopassa ja satuin törmäämään Casseliin. Menimme lounaalle, ja minun oli pakko kysyä, mistä se Slash-nimi oikein alun perin tuli”, Slash muisteli Metal Hammerin haastattelussa vuonna 2012.

”Hän sanoi, että olin aina kiireessä, aina touhuamassa jotain eikä minulla ollut koskaan aikaa istua alas ja rupatella. Olin aina menossa johonkin, ja niin hän alkoi kutsua minua Slashiksi.”

Pistäkääpä tämäkin knoppitieto muistiinne kaikkien tulevaisuuden musavisojen varalta. Lepää rauhassa, Mr. Cassel, monissa hienoissa elokuvissa olit mukana.