Hyvästi, Stephen Hawking – edesmennyt fyysikkonero oli myös huumorintajuinen kaveri, kuten tämä Monty Python -tulkinta osoittaa

https://youtu.be/XfcC6FYyL4U

Tämä on surullinen aamu. Lehtitiedot kertovat, että suuri fyysikko Stephen Hawking menehtyi aikaisin keskiviikkoaamuna paikallista aikaa kotonaan Cambridgessa. Hyvästi ja kiitos kaikesta, tiedemaailma jää paljosta velkaa.

Hawkingia oli helppo arvostaa muistakin syistä kuin tieteellisten saavutusten vuoksi. Merkillisellä huumorintajulla varustettu raihnainen tiedemies oli kuuluisa tempauksistaan ja siitä, miten hän terrorisoi pyörätuolillaan pahaa-aavistamattomia opiskelijoita yliopistossa. Kaiken kukkuraksi hän oli levyttävä artisti: yläpuolella komeilevassa musiikkivideossa Hawking tulkitsee Monty Python -komediaryhmän iki-ihanan Galaxy Song -ohjelmanumeron. Ei hullummin mieheltä, joka sairasti ALS-tautia ja oli menettänyt puhekykynsä! Siispä muista: ”When you’re feeling very small and insecure / How amazingly unlikely is your birth / And pray that there’s intelligent life somewhere out in space / ’Cause there’s bugger all down here on Earth!