Hyviä ja mielenkiintoisia aikoja tiedossa Blue Öyster Cult -faneille – ”Laitamme nimiä sopimukseen hyvin pian…”

Yhtye aikoo julkaista uutta musiikkia lähes 20 vuoden tauon jälkeen.
8.4.2019 19:51

Blue Öyster Cultin viimeisin pitkäsoitto Curse Of The Hidden Mirror näki päivänvalon vuonna 2001. Nyt lähes 20 vuoden jälkeen yhtye aikoo katkaista hiljaisuuden levytysrintamalla ja alkaa työstää seuraavaa pitkäsoittoaan. Liidilaulaja Eric Bloom kertoi asiasta tuoreessa MassLive.comin haastattelussa.

”Emme vielä varsinaisesti työskentele sen parissa, mutta laitamme nimiä sopimukseen hyvin pian. Olemme kaikki tahoillamme tehneet paljon biisejä vuosien varrella, mutta asiaan liittyy paljon neuvotteluja, sillä tässä ei ole kyse ainoastaan uudesta tuotteesta vaan myös aiemmasta katalogista”, Bloom tarkentaa.

Vuonna 1967 perustettu yhtye on kuitenkin pysynyt keikkarintamalla aktiivisena kaikki nämä vuodet ja vielä harvinaisen vähillä kokoonpanomuutoksilla. Bloomin mukaan matkalla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta bändi on hänen mukaansa tällä hetkellä kiertue- ja bisnesmielessä kovassa huudossa.

”En osaa sanoa miksi. Ehkä ihmiset vain pitävät musiikistamme tai meistä on tullut taas trendikkäitä. Minä en ole oikea ihminen vastaamaan tähän. Mutta musiikkiamme käytetään elokuvissa ja tv-sarjoissa ja sitä kautta ihmiset tutustuvat meihin. Ja maineemme hyvänä livebändinä on osa sitä yhtälöä”, Bloom pohtii.

Osa nuoremman kuuntelijapolven suosiosta johtuu varmasti Saturday Night Livesta, jonka kuuluisassa sketsissä Christopher Walkenin esittämä tuottaja vaatii (Don’t Fear) The Reaperiä äänittävältä Blue Öyster Cultilta ”lisää lehmänkelloa”. Bloom myöntää, ettei aluksi oikein ymmärtänyt vitsiä, mutta sketsi on tehnyt bändille paljon hyvää.

”Minun tosin käy Walkenia sääliksi. Kaveri on ansioitunut näyttelijä ja joka paikassa hän saa kuulla vain lehmänkellosta. Mutta hänen improvisointinsa teki pätkästä niin hauskan. Ja meille se oli hieno juttu. Se on yksi hauska hetki bändin historiassa.”

Lisää luettavaa