Hyviä uutisia Paradise Lostin ystäville: vireillä on sekä uusi levy että uusi bändi

Paradise Lost - Gregor Mackintosh
AOP

Paradise Lost ei ole lepäillyt laakereillaan mainion Medusa-albumin (2017) jälkeen. Goottimetallisuuruus aikoo siirtyä pikkuhiljaa kiertue-elämästä jälleen uuden tuotannon säveltämisen pariin – tarkoittaisiko tämä sitten uutta albumia ensi vuodelle. Asiasta kerrotaan Impact-kanavan isännöimässä Aaron Aedyn videohaastattelussa.

”Ymmärtääkseni Nick ja Greg ovat jo alkaneet tehdä biisejä. Nämä ovat jännittäviä aikoja. Odotamme vain, mitä siellä rakentuu ja milloin pääsemme treenaamaan uusia kappaleita. En ole kuullut vielä mitään uutta, joten en osaa sanoa, mitä sieltä on tulossa. Heidät tuntien jälki on joka tapauksessa synkkää”, kitaristi Aedy kertoo.

Mitä Greg Mackintoshiin tulee, hän ei ole tehnyt uusia biisejä pelkästään pääbändilleen. Mackintosh saatteli Vallenfyre-sivuprojektinsa maan multiin viime vuonna, mutta nyt herra virittelee jo uutta bändiä. Asiasta kertoo Metal Injection.

Uuden bändin nimi on Strigoi, ja orkesterissa soittavat myös Chris Casket (Vallenfyre, Extreme Noise Terror) sekä Suomen oma Waltteri Väyrynen (Paradise Lost, Vallenfyre). Väyrynen on tosin mukana vain albumilla eikä hän lähde kokoonpanon kanssa kiertueelle.

Strigoi edustaa tiettävästi Vallenfyren tapaan äärimmäisempää death metalia, mutta bändin soundiin sotketaan myös industrial-sävyjä ja jopa black metal -elementtejä. Lisäksi bändin musiikkia kuvaillaan hivenen ”elokuvalliseksi”. Orkesterin Abandon All Faith -debyyttilevy on jo äänitetty, mutta sen julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.