Ian Paice muistelee Deep Purplen synkeintä ajanjaksoa, kun Ritchie Blackmore oli hankalimmillaan

EPA-EFE / Balazs Mohai / AOP

Deep Purplen Ian Paice ehti vierailemaan Paltrocast With Darren Paltrowitz -podcastissa muistelemassa hieman menneitä. Parikymmenminuuttisessa keskustelussa käsiteltiin myös yhtyeen synkempiä aikoja, kun koko bändin tulevaisuus oli vaakalaudalla – ja mikäli orkesterilla ei olisi ollut sopimusteknisiä velvotteita jatkaa, se olisi todella saattanut hajota kokonaan. Haastattelusta kertoo myös Blabbermouth.

Paicelta kysyttiin, onko hän kantanut bändissä huolta hittibiisien syntymisestä – orkesterin tunnetuimmat kappaleet kun ovat tietysti aikojen takaa 1970-luvulta. Rumpali sanoo, ettei tämä asia ole ollut lainkaan yhtä hankala kuin mikä yhtyeessä oli muuten tilanne 1980–90-lukujen vaihteessa.

”Ainoa aika, kun olimme oikeasti huolissamme yhtyeen tulevaisuudesta, oli Ritchien aikakauden lopussa. Häntä ei kiinnostanut bändi enää ja keikat muuttuivat huonommiksi, koska tässä hommassa kaikkien tätytyy tukea muita, kukaan ei voi olla mukana matkustajana”, Paice sanoo.

”Huomasimme yleisömäärien kutistuvat ja kutistuvan, mikä oli huolestuttavaa. Ja oli aika traumaattista, kun Ritchie päätti lopulta lähteä, sillä emme siinä vaiheessa tienneet mitä tehdä. Ellemme olisi tehneet aiemmin sopimusta Japanin-keikoista, kaikki olisi voinut hajota siihen. Mutta meidän oli pakko lähteä Japaniin, ja kun upea Joe Satriani tuli mukaan, huomasimme että bändissä on yhä virtaa jopa Ritchien jälkeen.”

”Ritchie ei halunnut olla enää mukana, mutta tämä oli yhtä paljon meidän bändimme kuin hänen. Ja meillä oli yhä hauskaa. Aloimme taas nauttia olostamme, kun Joe tuli mukaan yhtyeen viidenneksi jäseneksi ja hoiti oman osuutensa. Se oli kuin valo tunnelin päässä.”

Suomessa Deep Purplen voi nähdä seuraavan kerran ensi kesänä, kun yhtye soittaa täällä kaksikin keikkaa. Orkesteri konsertoi ensin Tampereella Rock in the City -festareilla 28.7. ja sen jälkeen 29.7. Pietarsaari Open Air -tapahtumassa.