Iggy Popin ja Danger Mousen yhteistyöstä huokuu Leonard Cohenin henki – tässä uusi Gold-elokuvaan tehty kappale

Ansioitunut tuottaja Danger Mouse ja ikoninen laulaja Iggy Pop löivät päänsä yhteen ja lopputuloksena on spagettiwesterneille kumartava Gold. Kappale on tehty samaa nimeä kantavan elokuvan soundtrackille.

– [Danger Mouse] on studiossa energinen ja ohjeisti ahkerasti, miten minun pitäisi laulaa. Juuri sitä minä haluan tuottajalta. Hän kiinnitti paljon huomiota fraseeraukseen, intonaatioon, vokaalien ääntämiseen. Pikkuhiljaa kappaleesta tuli enemmän puhemainen ja vähemmän laulettu, Iggy Pop kertoo yhteistyöstä Rolling Stone -lehdessä.

– Minun kykyni ovat hyvin tavanomaiset, joten teen mielelläni yhteistyötä ihmisten kanssa, joista olen kiinnostunut. Mitä saamme aikaan, oli kyseessä sitten Danger Mouse, Josh Homme tai Ashetonin veljekset, on yleensä parempaa, mitä saisin yksin aikaan.

Kappaleen matala puhelaulu on myös hatunnosto Leonard Cohenin suuntaan, joka menehtyi vain viikkoja ennen Gold-kappaleen äänityksiä. Iggy Pop tunsi Cohenin hyvin ja arvosti tätä suuresti. Eräs koominen tapaus on jäänyt erityisesti Iggyn mieleen.

– Hän lähetti minulle viestin, jossa kertoi nähneensä lehti-ilmoituksen. Joku nainen etsi miestä, jossa on Leonard Cohenin runollisuutta ja tyylikkyyttä sekä Iggy Popin raakaa voimaa. Leonard ehdotti, että lähtisimme naisen kanssa kolmen kimppaan! ”Leonard, minä olen naimisissa” älähdin ja hän oli vain, että ”Come on, man!”