Iggy Popin puheet musiikkihommien vähentämisestä eivät vielä näy käytännössä – Käynyt viimeisimmän levyn jälkeen jo viidesti studiosessioissa

Iggy Pop sanoi viimeisimmän Post Pop Depression -albuminsa julkaisun aikaan luultavasti siirtyvänsä pikkuhiljaa eläkkeelle. Virtaa ei 69-vuotiaalla ikinuorellakaan riitä enää entiseen malliin ja esimerkiksi albumien tekeminen vaatii Popin sanojen mukaan jo liikaa.

Mutta ei hätää, sillä Pop ei ole tyystin katoamassa mihinkään aivan lähiaikoina. Mies kertoi Entertainment Weeklylle käyneensä Post Pop Depressionin julkaisun jälkeen jo peräti viidessä eri studiosessiossa. Pop kertoo jokaiseen liittyvän yhteistyötä toisten muusikoiden kanssa – nimiä Pop ei kuitenkaan paljasta.

”Näissä äänityksissä ei ole kyse siitä, että minulla olisi jotain sanottavaa. Vaan tyypit ovat lähestyneet minua, että ’haluatko laulaa jutussani tästä aiheesta ja tässä yhteydessä’ ja se onkin jotain, mitä haluankin juuri nyt tehdä. Koska on paljon ihmisiä, joista oikeasti pidän. Kuten nämä, joiden kanssa olen nyt tehnyt yhteistyötä, vaikken voikaan vielä kertoa, kenestä on kyse”, Pop kertoo salamyhkäisenä.

Uutta Iggy Pop -albumia ei välttämättä ole luvassa, mutta otamme yksittäiset kappaleetkin ilomielin vastaan!

Iggyä ja The Stoogesia voi puolestaan nähdä valkokankaalla Gimme Danger -dokumentissa, joka esitetään Rokumentti-musiikkielokuvafestivaalin avauksessa marraskuun puolivälissä.