Skaala tangosta black metaliin – Rokumentti-festivaalin vaikuttavassa kattauksessa muun muassa The Stoogesia, Oasista ja Princeä

"Riittää taas leffa- ja musafaneille ihmeteltävää", toteaa Rokumentin tuottaja Katja Suvanto.
20.10.2016 14:35

Kahdettatoista kertaa järjestettävä Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali Rokumentti on julkistanut ohjelmistonsa. Festivaaleilla juhlitaan tänä vuonna erityisesti 40-vuotiasta punk-musiikkia ja avauselokuvana nähdään Cannesissa ensi-iltansa saanut The Stooges -dokumentti Gimme Danger.

– Luvassa on jälleen laaja katsaus populaarimusan eri puoliin. Genrejä käydään läpi tangosta black metaliin ja ohjelmistossa on omat näytöksensä niin lapsille kuin eläkeläisille, Rokumentin tuottaja Katja Suvanto kertoo.

Yli 50 elokuvaa sisältävän ohjelmiston tärppejä ovat esimerkiksi juuri Finnkinojen valkokankaillakin pyörähtänyt Oasis-dokumentti Supersonic, Blur-leffa New World Towers, Bad Brains -keulahahmosta kertova Finding Joseph I, Janis Joplinin tarinan kertova Little Girl Blue ja death metal -pioneeri Deathista ja sen nuorena kuolleesta nokkamiehestä Chuck Schuldinerista kertova Death By Metal. Ohjelmistosta löytyy myös vanhoja klassikoita Oliver Stonen The Doors -elokuvasta The Decline of Western Civilization -punkdokumentin kautta Princen Purple Rainin sing-a-long -näytökseen.

Totta kai mukana on myös joukko kotimaisia dokumentteja ja elokuvia, kuten syksyn yksi puhutuimmista ilmiöistä eli Apulannan synnystä kertova Teit meistä kauniin. Lisäksi ohjelmistossa on Jyväskylän punk-perinteistä kertova Jyväskylän meininki, M.A.Nummisen uraa läpileikkaava Kootut hillittömyydet, Kotiteollisuuden Leirituomiolla, Mika Rätön esikoisohjaus Samurai Rauni Reposaareilainen sekä Lutakon kivisestä taipaleesta kertova Taistelu Lutakosta.

Rokumentti järjestetään Joensuussa 16. – 20.11.2016 ja sen järjestää Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 31. lokakuuta.

Lisää luettavaa