Ilosaarirock jatkaa ennakkoluulotonta tyylien sekoittelua – Ellie Goulding, Paradise Lost ja monta muuta lisäystä kattaukseen

13.2.2016 12:00

Soundinl lukijoiden vuosiäänestyksessä parhaan festivaalin ykkössijan pokannut Ilosaarirock pitää kiinni perinteestä ja julkaisee nyt Sulon päivänä yli puolet kesän artistikattauksestaan. Mukana ovat sellaiset nimet kuin Ellie Goulding, metalliyhtyeet Paradise Lost ja TesseracT, grime-suuruus Skepta ja brittiläinen rocktulokas Wolf Alice. Kotimaisista artisteista Joensuun Laulurinteellä nähdään muun muassa Stam1na, J. Karjalainen, JVG, Chisu, Ismo Alanko, Elastinen, Moonsorrow, Maj Karma, Olavi Uusivirta, Timo Lassy Band ja Lasten Hautausmaa.

– Ilosaarirockiin on aina kuulunut ennakkoluuloton eri musagenrejen sekoittelu ja sitä kävijätkin meiltä odottavat. Ensi kesänä on mahdollista fiilistellä saman päivän aikana vaikka tyylikästä jazzia, kuolemaa hohkavaa metallia ja kesän suurimpia hittejä. Ja lisää on tulossa, hykertelee ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Lippujen hinnat pysyvät kuitenkin viimevuotisella tasolla vahvasta artistikattauksesta huolimatta, vaikka painetta korotuksiin onkin.

– Festaria järjestää elävän musiikin yhdistys, jonka tehtävä on tuoda monipuolista musakulttuuria kotikaupunkiin. Koetamme pitää lippujen hinnat mahdollisimman alhaisina, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollista osallistua, kommentoi vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirock on jo aiemmin julkaissut Volbeatin, The 1975:n ja Cheekin esiintymiset. Festivaali järjestetään Joensuun Laulurinteellä 15.-17. heinäkuuta. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. Ilosaarirockin julkaistu ohjelma on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla.

Lisää luettavaa