Ingo Schwichtenbergin muistolle – Helloween teki kunniaa itsemurhan tehneelle rumpalilleen

9.3.2020 09:01

Perinteisessä power metalissa on monia leimallisia elementtejä. On korkealta ja kovaa laulava solisti, on Iron Maiden -henkiset kitaraharmoniat ja sitten on rumpukomppi, jossa tasaisesti naputtavat bassorummut kuljettavat kappaleita eteenpäin. Viimeksi mainitusta on kiittäminen erityisesti yhtä saksalaismuusikkoa: Helloweenin kultakauden rumpalia Ingo Schwichtenbergiä.

Helloweenin Keeper of the Seven Keys -albumikaksikko (1987–88) käytännössä esitteli maailmalle power metal -genren sellaisena kuin sen tunnemme, ja sen myötä lukemattomat rumpalit alkoivat hyödyntää Schwichtenbergin hyväksi havaitsemia kikkoja. Rumpalin elämä ei kuitenkaan ollut onnellinen: Schwichtenberg kärsi mielenterveysongelmista, ja kun Helloween ajautui pahoihin riitoihin Chameleon-albumin (1993) aikaan, hänet erotettiin bändistä. Schwichtenbergn skitsofrenia paheni, ja 8. maaliskuuta 1995 hän teki lopullisen ratkaisun heittäytymällä junaraiteille. ”Mr. Smile” oli poissa.

Helloween kunnioitti edesmennyttä muusikkoa eilen julkaisemalla Youtubessa viimeisimmältä kiertueeltakin tutun videopätkän, jolla Schwichtenberg tykittelee läpi rumpusooloa. ”Tällä päivämäärällä 25 vuotta sitten ystävämme Ingo Schwichtenberg poistui tästä maailmasta. Emme unohda häntä koskaan”, videon saatetekstissä lukee.

Liikuttava ele ja surullinen tarina. Helloweenin voi nähdä Suomessa seuraavan kerran 29. lokakuuta Helsingin Jäähallin Black Box -tilassa. Tuossa vielä kaupan päälle bonus-video vuodelta 1989:

Lisää luettavaa