Insomniumilta ilahduttava yllätys: loppuvuodesta julkaistaan uusi ep, video nähtävänä

1.9.2023 19:00

Mainioita uutisia Insomniumin ystäville! Melankolisen metallimusiikin asiantuntijayhtye esittelee loppuvuodesta uuden ep:n, ja Song of the Dusk -nimiseltä julkaisulta tarjoillaan näin ennakkoon kuultavaksi sen nimikappale. Tarkasta biisi musiikkivideoineen ylempää!

Uuden ep:n kuvaillaan täydentävän alkuvuodesta julkaistun Anno 1696 -albumin tarinaa. Julkaisu sisältää kolme uutta biisiä, ja se on sellaiset 22 minuuttia pitkä. Ep julkaistaan jossain vaiheessa marraskuuta.

”Mielestämme nämä kappaleet olivat liian hyviä pelkiksi bonusbiiseiksi levylle. Ne ovat osa isompaa tarinaa, ja niitä voisi ajatella albumin ’director’s cut’ -materiaalina, joka tuo oman lisänsä alkuperäiseen tarinaan”, laulaja-basisti Niilo Sevänen kertoo tiedotteessa.

”Albumista olisi tullut liian pitkä, joten jätimme nämä kappaleet sen ulkopuolelle. Kappaleet täyttävät muutamia kohtia levyn tarinasta sekä tarjoavat sille vaihtoehtoisen lopun, joka ei ole niin traaginen. Tai ainakaan Insomniumin skaalalla – kaikki kyllä kuolevat, paitsi sudet”, koko yhtye jatkaa.

Insomniumin loppuvuosi kuluu rattoisasti ulkomailla, sillä yhtye tekee marras–joulukuussa yli 30 keikkaa käsittävän Euroopan-kiertueen. Rundin muita esiintyjiä ovat Mourning ja Kvaen. Suomessa bändin voi nähdä ensi kerran 28. lokakuuta Mikkelin Black Boxissa.

Lisää luettavaa