Internet näytti jälleen voimansa: Weezer taipui sinnikkään fanin pitkäjänteisen painostuksen alla ja coveroi todellisen kasariklassikon

29.5.2018 20:20

Weezer tunnetaan paitsi Buddy Hollyn ja Beverly Hillsin kaltaisista hiteistään, mutta myös huumorintajustaan ja hatunnostoistaan rockin legendoille. Sinnikkään fanin aloittaman viikkojen mittaisen painostuksen jälkeen nörttirokkarit taipuivat ja coveroivat todellisen kasariklassikon.

Stereogum uutisoi Mary-nimisen ohiolaisteinin houkutelleen Weezeriä viime kuukausien ajan coveroimaan Toton Africa-klassikon. Mary kampanjoi Weezerin coverin puolesta Twitteriin perustamallaan WeezerAfrica-tunnuksella, joka pommitti bändiä joulukuusta lähtien vaatimuksilla toteuttaa oma versionsa Toton ikivihreästä.

Viime viikolla Weezer vastasi ohiolaisteinin vaatimuksiin, mutta ei niin kuin Mary oli odottanut. Vuonna 1992 perustettu yhdysvaltalaispoppoo nimittäin tarttui Toton – myöskin vuonna 1982 julkaistuun – Rosanna-hittiin. Rosanna oli ilmestymisvuonnaan suosittu, mutta sijoittui Yhdysvalloissa single-listoilla ”vain” toiseksi African noustessa ykkössijalle.

Weezer ei kuitenkaan jättänyt sinnikkään faninsa pyyntöä huomioimatta, vaan julkaisi coverinsa Africasta lopulta vain muutama päivä Rosannan jälkeen.

– Kun Weezer kertoi mistä he olivat inspiroituneet uudelle albumilleen, minä vitsailin että he olivat varmaan inspiroituneet Toton Africasta. Se oli vain pöljä vitsi. Ja sitten tuumasin, että ”saisinkohan heidät coveroimaan sen kappaleen”, 14-vuotias fani kommentoi Noiseyn haastattelussa.

Lisää luettavaa