IS: Muusikko Kristian Wahlströmistä Suomen ensimmäinen AC/DC-yhtyeestä väitellyt tohtori

Rex Features/ ITV/Shutterstock/All Over Press

Ilta-Sanomat on tehnyt varsin mielenkiintoisen jutun Kristian Wahlströmistä, josta tulee Suomen ensimmäinen AC/DC-yhtyeestä väitellyt tohtori.

Freelance-muusikkona, kitaristina ja soitonopettajana työskentelevä Wahlström on kiinnostunut erityisesti groove-ilmiöstä. Tuleva tohtori analysoi aiheeseen perehtyessään AC/DC:n levytysten mikrorytmiikkaa millisekunnin tarkkuudella.

”Rytmisen tarkkuuden sisään mahtuu pelivaraa”, Wahlström kertoo Ilta-Sanomille. ”Kun rummut ovat esimerkiksi noin 30 millisekuntia kitaran jäljessä, se saa kitarat kuulostamaan energisiltä, räyhääviltä ja aggressiivisilta. Rummut sitten puolestaan rauhoittavat sitä tilannetta.”

”Nyt puhutaan niin pienistä nyansseista, ettei niitä tiedosta korvalla. Ne välittyvät fiiliksenä.”

Wahlström väittelee Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa 14.5.2022. Vastaväittäjänä toimii Bostonin yliopiston apulaisprofessori Gareth Dylan Smith.

Pop & Jazz Konservatoriossa opettava Wahlström on vaikuttanut Mighty 44-, Teleks-, Megaphone- ja The Mama King -yhtyeissä. Lisäksi hän keikkaillut muun muassa Michael Monroen, Timo Kotipellon ja Antti Tuiskun kanssa.

 

Soundi sähköpostiisi!

Tilaamalla ilmaisen Soundin uutiskirjeen saat tuoreimmat musiikkiuutiset päivittäin suoraan sähköpostiisi.

Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksesi milloin tahansa uutiskirjeen mukana tulevaa linkkiä klikkaamalla.