Iskelmästä lähdettiin, jonnekin hyvin kauas päädyttiin – Ensinäytössä rovaniemeläisen Juhani Karastin Sähköpaimenen video

16.10.2018 13:47

Progemaisesti rönsyilevää ja tunteikkaasti ryöpsähtelevää, mutta myös helposti lähestyttävää ja paikoin jopa iskelmällisen melodista indierockia. Tai jotain. Joka tapauksessa kunnioitettavan omalaatuisen soundin on itselleen kehitellyt Juhani Karastin Sähköpaimen -yhtye Rovaniemeltä.

Yllä ensiesityksessä yksi – tarttuvammasta päästä oleva – näyte. Mustempaa ei ole toimii samalla johdatuksena 16.10. ilmestyvään kuusiraitaiseen Täällä haisee kuolema -ep-levyyn, jonka yhtye julkaisee omakustanteena.

Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Antti Huhtalan mukaan JKSP:n alkuperäisenä lähtökohtana oli iskelmä, mutta kokoonpanoen kasvaessa viisihenkiseksi on musiikkiin tullut monenlaisia rönsyjä. Yhtyeen soittajien taustalta löytyy niin punkia, gospelia kuin improvisoitua jazziakin.

Juhani Karastin Sähköpaimen on: Antti Huhtala (laulu), Juha Koskela (basso), Markus Ylikoski (kitara), Nuppu Oravainen (koskettimet, laulu) sekä Mikko Laitila (rummut).

Juhani Karastin Sähköpaimen

Lisää luettavaa