Iskelmästä lähdettiin, jonnekin hyvin kauas päädyttiin – Ensinäytössä rovaniemeläisen Juhani Karastin Sähköpaimenen video

Progemaisesti rönsyilevää ja tunteikkaasti ryöpsähtelevää, mutta myös helposti lähestyttävää ja paikoin jopa iskelmällisen melodista indierockia. Tai jotain. Joka tapauksessa kunnioitettavan omalaatuisen soundin on itselleen kehitellyt Juhani Karastin Sähköpaimen -yhtye Rovaniemeltä.

Yllä ensiesityksessä yksi – tarttuvammasta päästä oleva – näyte. Mustempaa ei ole toimii samalla johdatuksena 16.10. ilmestyvään kuusiraitaiseen Täällä haisee kuolema -ep-levyyn, jonka yhtye julkaisee omakustanteena.

Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Antti Huhtalan mukaan JKSP:n alkuperäisenä lähtökohtana oli iskelmä, mutta kokoonpanoen kasvaessa viisihenkiseksi on musiikkiin tullut monenlaisia rönsyjä. Yhtyeen soittajien taustalta löytyy niin punkia, gospelia kuin improvisoitua jazziakin.

Juhani Karastin Sähköpaimen on: Antti Huhtala (laulu), Juha Koskela (basso), Markus Ylikoski (kitara), Nuppu Oravainen (koskettimet, laulu) sekä Mikko Laitila (rummut).

Juhani Karastin Sähköpaimen