Islantilaiskoulussa lienee hieroskeltu silmiä pariinkin otteeseen, kun tanssiaisten tiskijukaksi saapui melkoinen yllätysnimi

Santiago Felipe

Siinä missä allekirjoittaneen kouluvuosien tanssiaisissa viskeltiin raajoja lähinnä Offspringin ja E-Roticin sulosointujen tahtiin, eräässä islantilaiskoulussa vietettiin hiljattain iltaa astetta, tai oikeastaan pariakin päheämmissä tunnelmissa. Tanssiaisten aluksi tiskijukan pöydän taakse asteli nimittäin täysin yllättäen Islannin oma supertähti Björk. Kateeksi käy, pakkohan se on myöntää.

Ilmeisesti kyseessä oli taiteilijan vanha opinahjo, joten kenties Björk halusi vain yksinkertaisesti käydä verestämässä omia koulumuistojaan niin sanotusti suoraan pelipaikoilla. Kaikki laulaja-lauluntekijäsuuruuden illan aikana soittamat kappaleet eivät ole vielä selvillä, mutta yksi niistä oli ainakin Yhdysvaltalaisen hip hop -trio Death Gripsin Guillotine.

Voit katsoa paikallaolijoiden taltioimia videopätkiä yllätyskeikalta alta.

Björk valmistautuu toukokuussa newyorkilaisessa The Shedissä järjestettäviin Cornucopia-esityksiin, joiden mainostetaan sisältävän tähden ”uran prameimman lavashown”. Kyseisiä keikkoja on luvassa kaikkiaan seitsemän kappaletta, toukokuun 9. päivä alkaen.