Iso paha Phil Anselmo paljastaa itsestään toisenlaisen puolen – miehen levyhyllystä löytyy myös yllättävän hempeää musiikkia

Panteran laulajana itsensä suuruuteen kohottanut Phil Anselmo on tunnetusti kaikenlaisten äärimmäisten yhtyeiden ystävä. Myös Superjoint Ritualissa ja Downissa laulava Anselmo arvostaa kovasti esimerkiksi pohjoismaista black metalia – onpa kaveri ylistänyt suomalaista Impaled Nazareneakin.

Vaan tiesitkös, että Anselmo on myös kova The Curen ystävä? Natsikohunkin keskellä tänä vuonna ollut laulaja kertoo Cure-suhteestaan Metal Hammerissa.

”Monet metallia rakastaneista teini-iän kavereistani ihmettelivät, miksi pidän Curesta. Mutta jos bändi oli jonkinlainen guilty pleasure, en tuntenut itseäni kovinkaan syylliseksi heitä kuunnellessani”, Anselmo kertoo.

”Robert Smith on inspiroinut minua todella paljon varsinkin sen suhteen, miten paljon hän saa irti yksinkertaisista kappaleista ja soundeista. Hänen laulunsa ovat… sanotaanko nyt paremman termin puutteessa että romanttisia. On harvinaista löytää kappaleita, jotka vaikuttavat kuten hänen musiikkinsa vaikuttaa. Siinä on kauneutta, joka todella koskettaa sydäntäni.”

Erityisesti Anselmo kertoo pitävänsä Curen alkupään levyistä. Seventeen Seconds (1980) on hänen suosikkinsa, ja Faith (1981) tulee hyvänä kakkosena.

”Yksi vaikuttavimmista asioista Curessa on, miten moneen tunnelmaan Robert Smithin musiikki sopii. Sen tahtiin voi sytytellä kynttiöitä ja polttaa suitsukkeita tai vaikka tehdä ruokaa ja hengailla jonkun tytön kanssa.”

Eikä siinä vielä kaikki: Anselmo kertoo samassa jutussa pitävänsä kovasti myös The Smithistä. Härregud!