”Ja minun pitäisi mennä lavalle noiden jälkeen?” – Journey-nokkamies muistelee yhteiskiertuetta AC/DC:n kanssa

Lämmittelijä AC/DC oli pestä pääakti Journeyllä lattiaa ilta toisensa jälkeen, muistelee Steve Perry.
28.5.2019 10:08

Laulaja Steve Perry vieraili hiljattain Ultimate Classic Rock Nights -radiossa ja muisteli Journeyn ja AC/DC:n 70-luvun lopulla heittämää yhteiskiertuetta. Molemmat yhtyeet olivat vasta matkalla kohti suurinta suosiotaan ja AC/DC toimi lämmittelijänä jo hieman pidemmälle ehtineelle Journeylle. Perry muistaa kiertueesta ainakin sen, miten vaikeaa oli seurata vimmaisesti esiintynyttä avausbändiä.

”He olivat uusi bändi, jota kaikki hehkuttivat. Minä näin vain viimeiset 10 minuuttia joka keikasta. Hengailin ja availin ääntäni takahuoneessa, yritin laulaa omia biisejäni ja kuulen, kun kuulen takahuoneeseen tämän, ’I’m a problem child!’. Ihmettelin, että mitä helvettiä tuo on? Juoksen ulos ja näen, kun Bon Scott tekee taikojaan, [Youngin] veljekset ovat liekeissä ja yleisöllä on nyrkit ilmassa”, Perry muistelee.

”Olin mykistynyt. Ajattelin, että tämä on uskomatonta. Mitä tämä on? Ja minun pitäisi mennä lavalle noiden jälkeen? Laulaa jotain Wheel In The Skyta? Mitä minä oikein teen? Hehän murhaavat meidät!”

Perry toteaa AC/DC:n lopulta piiskanneen Journeyn muusikoita nostamaan omaa tasoaan ja teki näin heidänkin yhtyeestään paremman.

”He piiskasivat meitä oikein kunnolla ja kuka tahansa meistä myöntää sen saman. Meidän piti oppia soittamaan kaikki nämä tekemämme Journeyn kappaleet aivan uudella intensiteetillä.”

Lisää luettavaa