Jack White ei tahdo leikkiä The Black Keysin kanssa

31.5.2014 16:46

Jack Whiten ja The Black Keysin välinen riitely alkoi viime vuonna, kun White syytti Dan Auerbachin ja Patrick Carneyn yhtyettä matkimisesta. Asia kävi ilmi Whiten ja tämän ex-vaimon Karen Elsonin välisestä sähköpostinvaihdosta, joka vuosi julkisuuteen.

Whitella ja Auerbachilla on yhteistä se, että molemmat nousivat kuuluisuuteen garagerock-duosta, jonka juuret ovat juurevassa bluesissa. Ja onhan yhtyeillä toki samankaltaiset nimet. The Black Keys -laulaja muutti vuonna 2010 Nashvilleen, jossa White myös asuu.

Jack White kirjoitti sähköposteissa, että hän ei halua lapsensa käyvän samaa koulua Auerbachin lapsen kanssa.

− On mahdollista, että joutuisimme kahdentoista vuoden ajan pyörimään samoissa paikoissa. Se tyyppi saisi jälleen mahdollisuuden kopioida minua, White kirjoitti.

The Black Keysin rumpali Patrick Carney totesi toukokuussa yhdysvaltalaislehti Rolling Stonessa, että White kuulostaa idiootilta, mutta silti ymmärtävänsä tätä.

− Hän kirjoitti ne meilit keskellä huoltajuuskiistaa. Kaikki me olemme sanoneet paskoja asioita yksityiselämässämme. Avioero on rankka asia.

Uusimmassa Rolling Stonessa Jack White jatkaa The Black Keysin syyttelyä.

− On olemassa lapsia, jotka pukeutuvat kuin kaikki muut lapset, koska he eivät tiedä, miten muuten pukeutuisivat. On olemassa muusikoita, jotka tekevät tavallaan samoin. Tv-mainoksissa kuulee musiikkia, joka kuulostaa minun musiikiltani. Noin puolet siitä musiikista on The Black Keysiä. Toinen puolikas on musiikkia, joka on tehty musiikkiani matkien, koska mainostajilla eivät ole halunneet käyttää minun musiikkiani.

− Amy Winehouse ei ollut ensimmäinen valkoihoinen naispuolinen soul-laulaja, mutta hän teki jotain uutta ja raikasta. Hänen matkijoitaan löytyy Duffysta Lana Del Rayhin. Adele ei olisi myynyt kahtakymmentä miljoonaa levyä, jos Amy Winehouse olisi elossa. The White Stripes teki samoin, ja nyt, kun The White Stripesia ei enää ole, joku yrittää täyttää sen tyhjiön. Sitten tulee sellainen bändi kuin The Black Keys väittämään, ettei ole ikinä kuullut The White Stripesista. Niinpä niin.

Alla näytteet sekä The White Stripesin että The Black Keysin garagerockista. Hyvinhän ne molemmat toimivat.

Lisää luettavaa