Jälleen kohisee #metoo-hengessä: useat naiset syyttävät Ryan Adamsia sopimattomasta käytöksestä

14.2.2019 08:23

Taas on tullut julki synkkiä syytöksiä vaikutusvaltaisen miehen harjoittamasta alistamisesta. Tällä kertaa kysymyksessä on alt.country-suuruus Ryan Adams, ja syyttäjinä ovat Adamsin entinen vaimo, entinen kihlattu ja jopa eräs nuori nainen, joka väittää Adamsin aloittaneen seksuaalissävytteisen internet-suhteen hänen kanssaan, kun tyttö oli vain 14-vuotias. Syytökset tulivat julki New York Timesin artikkelissa.

Adamsin ex-vaimo Mandy Moore, ex-kihlattu Megan Butterworth sekä muusikot Phoebe Bridgers ja Courtney Jaye syyttävät Adamsia henkisestä väkivallasta. Heidän mukaansa Adamsin käytös naisia kohtaan muuttui suhteen edetessä imartelevasta lähentelystä pakkomielteenomaiseksi kontrollinhaluksi, ja Adams muun muassa uhkasi sabotoida naismuusikoiden uraa mikäli nämä uhmasivat häntä.

Neljän edellä mainitun naisen lisäksi Adamsia syyttää kaksi naismuusikkoa, jotka eivät halunneet tulla nimillään julkisuuteen. Yksi Adamsin kanssa työskennellyt naismuusikko kertoo Adamsin myös paljastelleen itseään hänelle pukuhuoneessa ennen konserttia.

Pelkästään Ava-nimellä esiintyvä nainen puolestaan kertoo, miten hän jatkoi seksuaalissävytteistä viestinvaihtoa Adamsin kanssa ollessaan vain 14-vuotias. Ava oli esiintynyt vanhempana kuin todellisuudessa oli, mutta hänen mukaansa Adams ymmärsi, mistä oli kysymys. ”Jos ihmiset tietäisivät tästä, he pitäisivät minua jonakin R Kellynä”, Adams oli viestittänyt tytölle New York Timesin mukaan.

Adams kieltää syytökset ja julkaisi Twitterissä sarjan viestejä, joissa pahoittelee kaikkea mielipahaa, mitä on aiheuttanut. Hänen mukaansa Timesissa esitetyt syytäkset ovat kuitenkin ”liioiteltuja ja ajoittain täysin valheellisia”. Ensi alkuun Adams julkaisi vihaisemman viestin, jossa vannoi laittavansa Timesin maksamaan artikkelistaan lakituvassa, mutta tämä viesti on sittemmin poistettu.

Lisää luettavaa