Jälleen yksi legenda vihjailee uransa lopettamisesta: Paul Simon julkisti soittavansa jäähyväiskonsertin heinäkuussa Lontoossa

Paul Simonin ura on kestänyt vuodesta 1957, mutta tänään musiikkilegenda julkisti soittavansa näillä näkymin viimeisen keikkansa Lontoon Hyde Parkissa heinäkuun 15. päivä.

Simonin jäähyväiskonsertti on osa Hydeparkissa järjestettävää British Summer Time -konserttisarjaa. Ei ole vielä tiedossa onko kyseessä Paul Simonin ainutlaatuinen jäähyväiskonsertti vai osa jäähyväiskiertuetta.

– Ei ole hienompaa tapaa lopettaa Barclaycardin British Summer Time Hyde Park 2018 -konserttisarja kuin katsoa, kun Paul Simon vie Lontoon musiikilliselle matkalle yhden historian merkittävimmän laulukirjan läpi, AEG Presents -tapahtumajärjestäjän edustaja James King kommentoi konserttia NME:n mukaan.

Simon ei ole vielä itse kommentoinut onko kyseessä todella hänen vihoviimeinen julkinen esiintymisensä, mutta pitkän uran tehnyt muusikko ei tunnetusti ole ollut hiljaa suunnitelmistaan eläköityä. Viimeisimmän Stranger to Stranger -levynsä julkaisun aikaan vuonna 2016 Paul Simon avasi ajatuksiaan The New York Timesille suorasanaiseen tyyliin.

– Show-bisnes ei kiinnosta minua lainkaan. Luovuttaminen on rohkeuden teko. Aion katsoa mitä tapahtuu, jos päästän irti. Silloin nähdään, kuka todella olen. Määrittelevätkö tekemiseni minua, ja mitä sitten tapahtuu, kun määrittelevä tekijä otetaan pois? Ja mitä sitten kun se loppuu, kun minun täytyy keksiä itseni uudestaan, kuka olen? Simon filosofoi yhdysvaltalaislehden haastattelussa.

Paul Simonin kohdalla eläke olisi taatusti jo ansaittu, sillä nyt 76-vuotias muusikko aloitti uransa jo vuonna 1957 perustetussa Simon & Garfunkelissa. Riitaisasti hajonneen yhtyeen jälkeen Simon eteni menestyksekkäälle soolouralle ja tuli tunnetuksi muun muassa kokeiluistaan maailmanmusiikin saralla soolotuotannossaan.