Jälleen yksi vanha bändikaveri puhuu (varovaiseen sävyyn) Ritchie Blackmoresta: ”Sanon nyt vain, että hän on 72-vuotias”

Glenn Hughes toivoo Blackmorelle parasta, mutta ei taida pitää kitaragurun nykyistä iskukykyä järin kehuttavana.

Deep Purplen nykymiehistö ampui hiljattain kerta kaikkiaan alas ajatuksen reunionista Ritchie Blackmoren kanssa. Ian Gillan, Roger Glover ja Ian Paice sanoivat elokuussa haastattelussa, ettei Blackmoren väläyttämä yhteistyö kiinnosta, koska se tuntuisi paluulta ”huonosti toimivaan avioliittoon”. Kolmikko lisäsi, ettei Blackmoren soittokaan tehnyt heihin vaikutusta Rainbow’n viimeaikaisilla paluukeikoilla.

Deep Purplessa vuosina 1973–76 laulanut Glenn Hughes jatkoi nyt Metal Talkin haastattelussa samasta aiheesta. Hughesilta kysyttiin hänen mietteitään kitarasankari-Blackmoresta, ja myös Hughesin vastauksesta saa sen käsityksen, ettei vanha maestro ole enää entisessä vedossa. Haastattelun nosti esille Blabbermouth.

”Sanon nyt vain, että hän on 72-vuotias. Jos minä olen onnekas, saatan elää niin vanhaksi”, Hughes sanoi näkemiensä Youtube-klippien pohjalta.

Laulaja kuitenkin painotti toivovansa Blackmorelle pelkästään hyvää. Julkinen riita taitaa olla viimeinen asia, mitä Hughes tovoo.

”Ritchie on kummajainen, kaikella kunnioituksella”, Hughes sanoi.

”Hän on outo lintu, mihin sitten ryhtyykään, mutta toivon hänelle vain parasta. Nautin aikanaan hänen kanssaan työskentelystä, toivottavasti hän jatkaa ikuisesti.”

Ehkä siihen sitten on syynsä, miksi Rainbow’n uusi tuleminen rajoittui vain muutamiin keikkoihin. Ikä ei tule yksin.