James Brownin hiteillä soittanut Melvin Parker on kuollut – ”Mahtavin rumpali, joka minulla on koskaan ollut”, Brown julisti

Parker soitti muun muassa Papa's Got A Brand New Bag- ja I Got You (I Feel Good) -hiteillä.

James Brownin orkesterissa 60- ja 70-luvuilla vaikuttanut rumpali Melvin E. Parker nukkui pois 3. joulukuuta Baltimoressa. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Asiasta uutisoi muun muassa Ultimate Classic Rock.

Brown löysi Parkerin tämän esiintyessä opiskeluaikoinaan ystäviensä kanssa klubeilla ja pyysi tätä liittymään orkesteriinsa heti valmistuttuaan. Parker liittyi Brownin yhtyeeseen yhdessä saksofonistiveljensä Maceo Parkerin kanssa. Kaksikko soitti monilla Brownin levytyksillä, kunnes Melvin joutui jättämään orkesterin armeijan vuoksi 60-luvun puolivälissä. Hän teki kuitenkin paluun riveihin 1969 ja oli mukana Sex Machine -albumilla.

Parkerin ja Brownin tiet erkanivat taas 1970, kun suurin osa Brownin silloisen orkesterin jäsenistä lähti rahaan liittyvien erimielisyyksien vuoksi. Melvin liittyi tuolloin veljensä Maceo & All The King’s Men -yhtyeeseen. Melvin Parker teki lyhyen paluun Brownin leiriin vuonna 1976 ja soitti Get Up Offa That Thing -singlellä.

Get Up Offa That Thing -kappaleen ja Sex Machine -levyn lisäksi Parkerin soittoa voi kuulla muun muassa hiteillä Out Of Sight, Papa’s Got A Brand New Bag sekä I Got You (I Feel Good).

”Mahtavin rumpali, joka minulla on koskaan ollut, oli Melvin Parker”, James Brown julisti Mojo-lehden haastattelussa vuonna 2004.

I Feel Good, Papa’s Bag… Kukaan muu ei tehnyt sellaista. Ei kukaan. Eikä kukaan pysty siihen nytkään. Jos alkaisin nyt tehdä levyä ja haluaisin sen menevän oikein, ottaisin yhteyttä Melviniin. Hän on kuin metronomi.”