Janne Wirman muistelee Alexi Laihon avautuneen hänelle synkästä suunnitelmastaan – ”En tiedä mitä hänelle tapahtui”

27.7.2023 21:20

Children of Bodom/Bodom After Midnight -keulakuva Alexi Laiho menehtyi 41-vuotiaana joulukuussa 2020 alkoholin aiheuttamaan maksan rasvarappeutumiseen ja haiman sidekudostumiseen. Laihon pitkältä ajalta tuntenut, Warmen-yhtyeensä tulevaa Here For None -albumia parhaillaan promotoiva Janne Wirman muisteli entistä yhtyetoveriaan Blabbermouthin haastattelussa.

Kosketinsoittaja kertoo Laihon avautuneen tälle synkästä suunnitelmastaan muutama vuosi ennen kuolemaansa.

”Alexin syöksykierre alkoi 2016”, Wirman sanoo. ”En tiedä mikä ajoi hänet siihen. Hän kertoi siitä minulle, mutta ei muille bändissä — hän varmisti ettei huoneessa ollut muita — ja sanoi: ’Aion tästä eteenpäin juoda kunnes kuolen.’ Sanoin, että ’vittu, et voi puhua minulla tuollaisia.’ Hän sanoi samaa vuonna 2018. Tiesin, että hän oli tekemässä niin — hän sanoi ettei aikonut hakea apua terveysongelmiinsa. Hän aikoi jatkaa juomista. Niin hän myös teki, mikä on ihan vitun hullua.”

”Monet ihmiset, joilla ei ole henkilökohtaista kokemusta alkoholismista kärsivästä ystävästä tai perheenjäsenestä eivät ymmärrä, että sellaista ihmistä ei voi auttaa joka ei halua ottaa apua vastaan”, Wirman jatkaa. ”Hän oli päättänyt, ettei halunnut apua ja jatkaisi juomista hautaan saakka. Niin hän teki.”

Wirman muistelee Laihon viimeisten vuosien aikaisen juomisen aiheuttaneen Bodomin sisällä jännitteitä, jotka johtivat lopulta bändin hajoamiseen vuonna 2019.

”Viimeiset vuodet olivat melko vaikeita”, Wirman sanoo. ”Oli kaikenlaista paskaa. Se oli hullua, koska hänellä oli mennyt niin hyvin pari vuotta aiemmin. Hän oli onnellinen ollessaan raitis ja rundilla, ja keikat olivat hyviä. En tiedä mitä hänelle tapahtui. Jokin työnsi hänet rajan yli ja hän päätti, että ’vitut. Aion jatkaa juomista.”

Laihon tuhkat laskettiin maan lepoon Malmin hautausmaalle joulukuussa 2021.

Warmenin Here For None ilmestyy 18. elokuuta.

Lisää luettavaa