Jarkko Martikainen kokoaa parhaat sanoituksensa kansien väliin tarinoilla, anekdooteilla ja kuvilla ryyditettynä

Teos on samalla kuin tiivistelmä muusikon päiväkirjoista.
5.2.2020 12:25

Like Kustannus julkaisee tulevana syksynä Jarkko Martikaisen uuden kirjan Lihavia luurankoja – Laulujen sanat ja tarinat. Martikainen on koonnut kirjan kansien väliin parhaat ja onnistuneimmat itselleen tai muille tehdyt sanoituksensa ja avaa, millaisia tarinoita näiden taustalta löytyy. Kirjasta löytyy myös paljon kappaleisiin liittyvää nippelitietoa, kuvia, otteita päiväkirjoista, sointulappuja sun muuta oheissälää.

”Menneitten aikojen päiväkirjoja selaillessa ymmärsin entistäkin täsmentyneemmin, kuinka sanoitusten syyt ovat eletyn sivutuotteita, niistä kotoisin. Useimmille lauluille on ollut tilaus: tarve kysyä, kyseenalaistaa, selvittää, julistaa tai juhlistaa jotain. Toki alkuvuosien aikaansaannoksissa pistin vielä itseäni piiloon, toimien kuin fiktioon pyrkivä kirjailija. Aikojen saatossa epäilyn määrä sentään lientyi ja sanottavan sävyt tohti tuoda julki avoimemmin. Sekä itsensä, mikä tärkeintä”, Martikainen avasi tulevan teoksensa taustoja Facebook-päivityksessään.

”Syksyllä julkaistavaan koosteeseen olen valinnut satakunta sanoitusta. Niiden jänteen mitta on vuosissa 1987-2020, Euthanasian teiniajoista tähän päivään. Samalla, sattuman kauppana, tulen avanneeksi elämäni julkaisujen takana. Koska tähänastisiin päiväkirjoihin on kertynyt noin 14500 sivua, pyrin ikään kuin yleisöpalvelun hengessä tiivistämään oleellisimman hieman napakammin. Tärkeimmät käänteet, syyt ja seuraukset ovat kyllä mukana, tehtyäni toimituksellista sivutyötä kolmisen vuoden ajan.”

”Kookkain syy vaivannäköön on kuitenkin muualla. Sen tiivistänee parhaimmin lainaus esipuheesta: ’Tämä ei ole minulle mikään ura. Kyse on elämästäni.'”

Lisää luettavaa