Jay-Z:n kuuluisine kavereineen buustaama Tidal tulee ryminällä streaming-markkinoille

Tammikuussa Suomessa aloittanut musiikin suoratoistopalvelu Tidal tulee markkinoille uudella ryminällä. Palvelun keulakuva on räppäri Jay-Z, joka osti taannoin Tidalia pyörittävän ruotsalaisyhtiö Aspiron.

Jay-Z on houkutellut mukaan omistajiksi myös kohtuullisen tunnetun katraan ystäviään: Tidalin uusia omistajia ovat muun muassa Jack White, Madonna, Rihanna, Beyoncé, Kanye West, Coldplayn laulaja Chris Martin, Alicia Keys sekä Daft Punk.

Suomessa suosituimpia nettimusiikkipalveluja ovat Spotify, Deezer ja Rdio. Tidal eroaa näistä palveluista tarjoamalla yleisempien ogg vorbis-, MP3- ja AAC-tiedostomuotojen sijaan musiikkia FLAC-tiedostoilta, joissa ei ole käytetty äänenlaatua heikentevää pakkausta vaan ääni on tallennettu cd-tasoisena.

Erona on myös hinta. Tidalin hifi-laatuiseen musiikkivalikoimaan pääsee käsiksi 19,99 dollarin kuukausihintaan. Standardilaatuisen palvelun saa käyttöön 9,99 dollarilla kuukaudessa eli kutakuinkin samaan hintaan kuin esimerkiksi Spotifyn Premium-version.

Artistit ovat alkaneet heräillä digimusiikkiaikaan koko ajan isommin. Neil Young käynnisti joukkorahoituksen avustuksella viime vuonna Pono-musiikkipalvelun. Lue aiheesta lisää täällä.

Videomateriaalia viime yönä järjestetystä Tidalin julkistustilaisuudesta nähtävissä alla.