Jerry Cantrell muistelee, miten Axl Rose reagoi saatuaan tältä Alice In Chainsin demon käteensä – ja mitä GNR-mies teki nähdessään kitaristin myöhemmin uudelleen

Jerry Cantrell.
Brandon Nagy /Shutterstock /All Over Press

Alice In Chains -kitaristi Jerry Cantrell kertoo tuoreessa Appetite for Distortion -podcastin haastattelussa muistavansa ikuisesti sen, miten Guns N’ Roses -kippari Axl Rose reagoi Cantrellin lyödessä tälle siihen aikaan vielä tuntemattoman bändinsä demon käteen.

Miekkosten kohtaaminen tapahtui kesällä 1988 Seattlessa, jossa Guns N’ Roses oli esiintymässä Iron Maidenin lämmittelijänä. 22-vuotias Cantrell norkoili keikka-areenan nurkilla toivoen tapaavansa jonkun bändin jäsenistä ja toive toteutui, kun hän bongasi itsensä Axl Rosen poistuvan areenalta. Cantrell tarttui oitis tilaisuuteen: hän käveli Rosen luo, jutteli niitä näitä ja antoi tälle lopulta Alice In Chainsin demokasetin.

”Kun hän sitten käveli pois, näin miten hän heitti kasetin menemään”, Cantrell nauraa.

Kitaristi muistelee myös, miten miekkoset kohtasivat uudelleen joitain vuosia myöhemmin eräällä klubilla New Yorkissa. Cantrellin yllätykseksi heidän aiempi kohtaaminen oli vielä Rosen muistissa.

”Olin muistaakseni [The Cultin] Billy Duffin kanssa siellä ja näin miten Axl astui sisään. Hänen katseensa tavallaan lukkiutui minuun ja hän alkoi kävellä määrätietoisesti minua kohti. Hän tuli luokseni ja sanoi: ’Olen kuullut sinun kertovan siitä kerrasta, kun annoit demosi minulle… Oletko yhä sen tytön kanssa, jonka tapasit siellä?’ Koska kerroin hänelle, että tapasin silloisen tyttöystäväni Courtneyn siinä samaisessa keikkapaikassa. Hän muisti sen ja oli oikeasti kiinnostunut, olemmeko edelleen yhdessä, mikä oli aika hienoa. Juttelimme siinä sitten hetken kaikenlaista.”