Jimi Hendrixin arkistoja hoitava tuottaja on innostunut tekoälyn tuomista mahdollisuuksista

Eddie Kramer haluaisi käydä vanhoja Hendrix-nauhoja läpi The Beatlesin Now And Then -kappaleen innoittamana.
20.12.2023 18:12

Maineikas tuottaja ja ääniteknikko Eddie Kramer, joka on osa Jimi Hendrixin arkistoista vastaavaa Experience Hendrix -ryhmää yhdessä Janie Hendrixin ja John McDermottin kanssa, kertoo tuoreessa The Vinyl Guiden haastattelussa inspiroituneensa kovasti The Beatlesin uudesta Now And Then -kappaleesta ja siitä, miten tekoälyä käytettiin kappaleen tekemisessä. Tekoälyn avulla saatiin nimittäin eristettyä vanhasta demonauhoituksesta John Lennonin lauluosuudet niin hyvällä laadulla, että niitä pystyttiin käyttämään kappaleessa.

”Kyse on hyvin kehittyneestä digitaalisesta manipulaatiosta. Vastaavaa on tehty ennenkin, mutta nyt se on mahdollista ilman, että laatu kärsii. Olen varma, että jos löydämme jonkun nauhan, jossa Jimin laulu hukkuu kaiken muun alle, voisimme kaivaa sen esille. Olemme tehneet niin ennenkin, mutta nyt se onnistuu paljon korkeammalla tasolla”, Kramer tuumaa.

”Ja kyllä, on olemassa nauhoja, joihin haluaisin kovin iskeä käteni yhdessä Johnin ja Janien kanssa ja sanoa: ’Hei, ehkä voimme tehdä näin ja noin’ [tekoälyn avustuksella].”

Lisää luettavaa