Joe Elliott sanoo, ettei päätynyt Def Leppardin keulille laulutaitojensa takia – ”He säälivät minua”

8.5.2024 11:12

Joe Elliott on toiminut rockveteraani Def Leppardin laulajana jo melkein 50 vuotta. Tuoreessa The Rockonteurs -podcastin haastattelussa Elliott kuitenkin uskoo pestin tulleen hänelle lähinnä säälistä ja siksi, että tämä hääräsi bändin apuna varhaisvuosina auttaen muun muassa ensimmäisen treenikämpän kunnostamisessa.

”Olin ollut bändissä kuusi viikkoa ennen kuin lauloin ainoatakaan nuottia. Ja sitten yritimme vetää Stairway to Heavenin”, Elliott muistelee.

”En pystynyt siihen. Lauloin oktaavin matalemmalta. En tuntenut Led Zeppelinin tuotantoa – minulla ei ollut isoveljeä, joka olisi tutustuttanut minut sellaiseen. Minä kuuntelin T-Rexiä. Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple muutamia sinkkuja lukuun ottamatta eivät olleet minun juttuni, koska kukaan kavereistani ei kuunnellut niitä.”

Elliott pyysi laulaa yhtyeen kanssa David Bowien Suffragette Cityn, joka sujuikin jo paljon paremmin ja laulajaa pyydettiin jäämään bändiin. Silti Elliottin mielestä hänen pestaamisensa ei johtunut laulutaidoista vaan siitä, että tämä oli niin avulias.

”Luulen, että he säälivät minua. He varmaan ajattelivat, että no, hän on ollut täällä ja auttanut sisustamaan paikat, sama kai pitää hänet mukana. Eikä heillä ollut ketään muutakaan, joka laulaisi”, Elliott tuumaa.

Lisää luettavaa