John Bonhamin poika Jason oli 14-vuotias, kun kuuli isänsä kuolemasta – Robert Plant toi suruviestin rumpalin perheelle

Myöhemmin Jason näytti ajautuvan samoille urille päihdeongelmaisen isänsä kanssa.

Eilen tuli kuluneeksi 37 vuotta Led Zeppelin -rumpali John Bonhamin kuolemasta. Ultimate Classic Rock nosti sosiaalisessa mediassa esille Bonhamin muusikkopojan Jasonin vanhan haastattelun, jonka tämä antoi Pat Monahanin isännöimässä podcastissa. Jason kertoi juttutuokiossa muistojaan päivästä, jolloin hän kuuli isänsä poismenosta.

Jason oli suruviestin saadessaan 14-vuotias eikä osannut aluksi ymmärtää asiaa lainkaan.

”Se oli kuin – bäng! Muistan, miten en oikeastaan tajunnut, mitä oli tapahtunut. Sen ikäisenä ei tiedä vielä mitään kuolemasta, kun kukaan läheisesi ei ole kuollut”, Jason Bonham muisteli.

”Menin takaovelle, kun siihen koputettiin. Siellä oli Robert Plant vaimonsa Maureenin kanssa. Se oli outoa, koska luulin heidän olevan treenaamassa. Minä olin koulupuvussani. Robert kysyi, oliko äitini kotona. Sanoin, että odottakaa hetki. ’Ai Robert on täällä? Mitä hän täällä tekee? Missä isäsi on?'”

”Muistan, miten perhe vaikutti järkyttyneeltä. Olin itsekin hermostunut, enkä tiennyt miksi, mutta arvasin jotain tapahtuneen. Äitini tuli ja sanoi: ’Isäsi on kuollut.’ Muistan olleeni että ’ai, okei, menenkö kuitenkin kouluun huomenna’. Sitä on vain… elämä jatkuu.”

Bonhamin nimi oli Jasonille myöhemmällä urallaan sekä siunaus että kirous. Poika halusi täyttää isänsä jättämät saappaat – myös rankan juhlimisen saralla. Päihteet koituivat lopulta John Bonhamin kohtaloksi, ja Jason näytti kulkevan samaa reittiä.

Jason kuitenkin selviytyi addiktioistaan kuivin jaloin. John Bonham kuoli vain 32-vuotiaana, mutta 51-vuotias Jason esittää edelleen Zeppelinin musiikkia oman bändinsä kera. Haastattelussa Jason kertoi saaneensa apua muun muassa Motörheadin Lemmyltä, joka kovisteli häntä ymmärtämään ongelmansa.

”Luojan kiitos onnistuin siinä. Sain elämästä jälleen kiinni ja kykenin nauttimaan jälleen musiikista. Ennen tuntui kuin olisin kulkenut laput silmillä, ja sitten yhtäkkiä maailma aukeni minulle”, Jason kommentoi.