John Bonhamin poika kertoo, miksi Led Zeppelinin paluu jäi yksitoista vuotta sitten yhteen keikkaan

Led Zeppelin -rumpali John Bonhamin poika Jason kertoo olleensa aivan valmis jatkamaan yhtyeen kelkassa vuoden 2007 Atlantic Records -pomo Ahmet Ertegünille järjestetyn tribuuttikonsertin jälkeen. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut ja monet ovat sittemmin arvostelleet laulaja Robert Plantia tämän nihkeästä suhtautumisesta legendaarisen rockpumpun paluuyrityksiin.

”Treenasimme kuusi viikkoa yhtä keikkaa varten, joten ajattelin meidän tekevän niitä enemmänkin”, Jason toteaa Billboardille. Erään Englannissa järjestetyn jalkapallo-ottelun päätteeksi kävi kuitenkin selväksi, että haaveet yhden kaikkien aikojen himoituimmaksi lukeutuvan reunionin jatkumisesta jäisivät nimenomaan pelkäksi haaveeksi.

”Palatessamme sanoin [Plantille], ’Minun on pakko kysyä… olemmeko laittamassa bändiä takaisin kasaan?'”, Jason muistelee. ”Hän sanoi: ’Rakastin isääsi liian paljon. Älä ota tätä itseesi. Tunnet materiaalin meitä kaikkia paremmin, eikä kukaan elävä rumpali voisi soittaa sitä sinun tavallasi. Mutta se ei olisi sama juttu. En voi mennä tuonne ja feikata. En voi olla jukeboksi. En voisi tehdä sitä sillä tavoin.”

Jason Bonham lisää, että Plant piti itsestäänselvyytenä sitä, ettei Zeppelinin tulisi jatkaa uraansa ilman rumpaliaan.

”Hän kertoi minulle, että ’Kun isäsi jätti meidät, jätti tämän maailman, se oli Led Zeppelinin loppu. Emme voineet tehdä samoin kuin The Who. Se oli liian tärkeää.’ Ymmärsin sen hyvin. Se oli minulle täysin okei. Isäni ja Robert olivat tunteneet toisensa viisitoistavuotiaista saakka. Se oli [Plantille] paljon syvempää.  Minulle se oli ihan okei. Se oli hienoa aikaa ja sen päättäminen tuohon hienoon konserttiin oli parasta. ]Plant] sanoi: ’Meidän tarvitsi heittää vielä yksi hieno keikka ja ehkä sitten voisimme jättää sen kaiken taaksemme.”