John Lennonin ampujan ehdonalaiskäsittely odottaa – vaimo paljastaa miehensä kertoneen aikeistaan jo ennen murhaa

5.8.2018 21:36

8. joulukuuta vuonna 1980 Mark Chapman ampui 40-vuotiaan John Lennonin tämän kotiovelle New Yorkissa. Chapman tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen, josta miehellä oli mahdollisuus päästä ehdonalaiseen sen jälkeen, kun tuomiota oli kärsitty vähintään 20 vuotta.

Chapman onkin yrittänyt päästä vuosituhannen vaihduttua ehdonalaiseen monen monituista kertaa, tässä kuitenkaan tähän saakka onnistumatta. Nyt meneillään oleva yritys on järjestyksessään kymmenes.

Chapmanin vaimo Gloria Hiroko Chapman on antanut, kenties juuri tuoreinta käsittelyä silmällä pitäen, Mirror-lehdelle haastattelun, jossa paljastaa muun muassa tienneensä miehensä pahoista aikeista jo hyvän aikaa ennen lopullisia tekoja.

”[Nähtyäni uutisen TV:ssä], tiesin että se oli Mark”, Gloria Chapman kertoo. ”Mistäkö tiesin? Kaksi kuukautta aiemmin Mark oli matkustanut New Yorkiin. Hän oli aivan rikki tullessaan takaisin ja kertoi minulle, että oli aikonut tulla kuuluisaksi murhaamalla Lennonin. Mutta sitten hän sanoi, että minun rakkauteni oli estänyt häntä tekemästä niin.”

Markin lähtiessä uudelleen New Yorkiin kaksi kuukautta tämän jälkeen, Gloria ei katsonut enää tarpeelliseksi yrittää estellä miestään tai varoittaa ketään tämän tekemän tunnustuksen johdosta. ”Ainoa syy, miksi hänen matkansa oli minulle ok, oli se, että uskoin kun hän sanoi yrittävänsä kasvaa aikuisena ja aviomiehenä, ja kuinka hän halusi vain aikaa miettiä elämäänsä”.

”Hän halusi että uhrautuisin olemaan hetken aikaa yksin, jotta voisimme elää yhdessä pitkään ja onnellissina avioliitossa sen jälkeen. Hän sanoi heittäneensä aseen mereen, ja minä uskoin häntä. Hän kuitenkin valehteli.”

Ehdonalaislautakunta kuulee Chapmania parin viikon päästä.

Lisää luettavaa