Jonna Tervomaa muokkasi Egotrippi-biisin uuteen uskoon — Ensisoitossa veikeä versio Koivuniemen herrasta

Egotripin tribuuttilevyllä on mukana liuta suomalaisia kärkiartisteja. Jonna Tervomaan persoonallinen versiointi on neljäs single tulevalta levyltä.
7.9.2022 09:52

Jonna Tervomaa on mukana myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla Egotrippi-tribuuttilevyllä. Tervomaan versio Koivuniemen herra -kappaleesta julkaistaan 9. syyskuuta. Kappale on jo nyt Soundin ensisoitossa ja voit kuunnella sen yltä.

— Olen nähnyt Eggarit Honkey Donkeyssa aloittelevana bilebändinä ja Provinssin teltassa suursuosion leimahtaessa. Egotrippi edusti sitä uutta aaltoa, johon itsestäkin tuntui hyvältä uida mukaan. Egotripistä löytyi ystävyyttä aikana, jolloin olin vasta muuttanut Helsinkiin, Tervomaa kertoo suhteestaan bändiin.

Tervomaa tapasi Egotripin ensimmäisen kerran työskennellessään risteilyemäntänä Goom-risteilyllä.

– Ihastelin bändin melodisuutta, kunnianhimoisia stemmoja ja energiaa. Minä tein bändiin ilmeisesti myös vaikutuksen univormussani ja natsoissani, nimittäin puhelinnumeroita vaihdettiin. Tajusin siellä laivassa bändiä kuunnellessani, että mähän pelaan aivan väärässä joukkueessa. Oli tärkeää nähdä ja tavata näitä aktiivisia aikalaisia. Syntyi yhteistyötä, josta hyvänä esimerkkinä vaikka Mikin sävellys Kylmä joki ja Knipin säveltämä Myöhemmin-kappale. Heidän biisit on vaikeita sanoitettavia, mutta onnistuessaan aivan omanlaisiaan.

Tervomaan omasta tuotannosta on poimittavissa viittauksia Egotripin suuntaan.

– Koivuniemen herra herätti inspiraation tribuuttiin nopeasti. Kun esittäjä vaihtuu, stoorikin muuttuu. Koivuniemen herrassa kysytään: ”Mikä sua vaivaa?”. Myös mun biisissä Outo lintu kysytään samaa. Knipi mietti silloin, että onko se sattumaa vai harkittu tervehdys Eggareiden suuntaan. En ensin edes tajunnut, mistä Knipi puhui. Sellaista on popmusiikki. Otetaan ja annetaan. Lainataan tahallaan tai huomaamatta.

Egotrippi-tribuuttilevyltä on aikaisemmin julkaistu Laura Närhen tulkinta kappaleesta Asfaltin pinta, Pegasos-yhtyeen ja Pepe Willbergin versioima Varovasti nyt sekä Pekka Nisun Vieläkö mut voi pelastaa? Lisäksi levyllä ovat mukana mm. Ellinoora, Anssi Kela, Younghearted, Happoradio, Anssi Kela, Laura Närhi ja Tuure Kilpeläinen.

Jonna Tervomaa (kuva: Tomi Palsa)

Lisää luettavaa