Jos eivät maailmankirjat olleet aiemmin sekaisin, niin nyt ne viimeistään ovat: Keith Richards on lopettanut tupakoinnin

Viime aikoina rock-maailmasta on kantautunut lähinnä negatiivispainotteisia uutisia mitä tulee veteraanirokkareiden terveysasioihin. The Rolling Stones -skebajumala Keith Richards on päihdehistoriansa huomioon ottaen kuitenkin säilynyt suorastaan hämmästyttävän pienin vahingoin maallisella matkallaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mies olisi iän karttuessa ottanut hyvinvointinsa suhteen ohjaksia niin sanotusti omiin käsiinsä.

Jo aiemmin Richards on kertonut vähentäneensä radikaalisti tupakin alkoholin imemistä. Nyt 76-vuotias rokkari paljastaa radiokanava Q104.3:n tuoreessa haastattelussa lopettaneensa ensin mainitun aktiviteetin tykkänään. Herran itsensä mukaan kääryleisiin ei ole tultu koskettua lainkaan sitten viime lokakuun.

”Luulen että sekä minä että Mick tunsimme, että viime olimme viime kiertueella vasta pääsemässä vauhtiin”, mies perusteli päätöstään. ”Meidän täytyy jatkaa tätä.”

Aiemmin Richards kertoi Mojolle, että ”heroiinin vetämisen lopettaminen on yksi helvetti, mutta lyhyt sellainen. Röökit ovat aina saatavilla ja olet aina vetänyt niitä. Nappaan yhden ja sytytän sen enempiä ajattelematta.”

Nykyisin Richardsin paheet koostuvatkin kuuleman mukaan lähinnä ”aterioiden ohessa nautitusta viinistä ja Guinnessista tai parista kaljasta.”

Aikansa kutakin.

The Rolling Stones palaa No Filter -kiertueen merkeissä Pohjois-Amerikkaan toukokuussa.