”Joskus sitä haluaa nukkua ennemmin pakussa kun koiranpaskan seassa lattialla!” – Combat Rock Road Show tärähtää käyntiin

Punkrock-kiertue Combat Rock Road Show risteilee ympäri Suomea aikavälillä 31.10.-22.11. Wastedin ja The Heartburnsin tähdittämä kierros starttaa Lappeenrannasta ja päättyy Jyväskylään – valikoiduilla keikoilla ovat mukana myös Särkyneet ja Kuudes silmä. Kaikki esiintymiset löytyvät täältä.

Soundi kyseli ennakkotunnelmat Wastedin laulajakitaristilta Ville Rönköltä.

Millä mielin Wasted lähtee nyt Suomen-kiertueelle?

– Erittäin hyvillä mielin! Ootetaan kyl tosi paljon tätä touria, erittäin hienoo päästä noin hyvien bändien kaa tourille ja kaikkien bändien tyypit on vielä hyviä kavereita keskenään, niin mikäs vois olla sen siistimpää! Aikamoiset bileet saattaa olla tiedossa, hehheh. Mietittiin tossa keväällä tulevia keikkoja ja tultiin siihen johtopäätökseen, että tämmöset monen bändin yhteistourit on aina ollu niitä siisteimpiä ja mieleenpainuvimpia – toisin kun peruskeikat, joilla on joka keikalla eri bändit. Tämmösiä Combat Rock -bändien kiertueita ei oo muutenkaan ollu pitkään aikaan, vaikka sillon joskus yli kymmenen vuotta sitten tehtiinkin aika paljon Endstand/Wasted/Manifesto Jukebox -vetoja. Ja nyt sit uudempien Combat-bändien kaa… Hei, taitaa muuten Wasted olla ainoa alkuperäinen Combat Rock -bändi joka on vielä pystyssä!

Kävitte hiomassa soittokuntoa äskettäin tuolla Euroopassa. Sattuiko matkan varrelle mitään kertomisen arvoisia kommelluksia?

– Joo, käytiin taas Saksassa ja Puolassa. Saksassa ollaan varmaan soitettu enemmän keikkoja kun Suomessa tai ainakin saman verran. Siellä alkaakin olla saman verran jengiä keikoilla kun Suomessa, Puolassa taas jopa enemmän. Puolassa on ihan järetön meininki, pitti pyörii alusta lähtien ja jengi laulaa kaikki biisit messissä. Meidän kaikki levyt on julkastu siellä ja julkaisija käänti kansiin kaikki sanat puolaks, niin se kyl vaikuttaa tosi paljon. Jengi siis tietää mistä puhutaan, kun siellä englanti ei oo ihan niin hyvin hallussa. Mennään sinne ens kesänä soittamaan festarikeikkojakin.

– Kommelluksia? Wroclawissa oltiin just soitettu keikka ja osa jengistä halus käydä tutustumassa paikallisiin baareihin. Keikkäjärkkääjä sano lähtevänsä oppaaks ja anto ulko-oven avaimet Antille ja Jampalle. Järkkääjä kerto että keikkapaikan ulko-oveen oli just vaihettu lukot. No sitten joskus viiden maissa kun jätkät yritti tulla yöpaikkaan nukkumaan niin selvis että järkkääjä oli antanu väärät avaimet… Ei mitään mahistä päästä takaisin keikkapaikalle… Jätkät yritti soittaa kaikille, mut jengi oli sammunu eikä kukaan tietenkään vastannu puhelimeen… No, onneks säkälllä Jampalla sattu olemaan pakun avaimet taskussa ja pääsivät sinne yöks, muuten olis ollu aika kylmä yö keikkapaikan pihalla pusikossa. No, kylmä tais olla kyl pakussakin, heh. No, mut nähin juttuihinhan on kyl tottunu ja joskus jopa haluaa vapaaehtoisesti nukkua pakussa ennemmin kun jossain koiranpaskan seassa lattialla.

Oletteko muuten ehtineet kirjoittamaan uutta materiaalia?

– Ollaan soitettu tosi paljon keikkoja Here Comes The Darkness -levyn jälkeen ja meikäläinen asuu Berliinissä nykyään, niin sehän hidastaa vähän tota treenihommaa. On meillä muutama uus biisi ja eiköhän niitä lisää tuu, joten julkastaan levy sit kun siltä tuntuu. Mulla on muuten Berliinissä uus bändi Honkaniemen Mikon kaa (Delta Force 2, Armageddon Clock) ja tämän ryhmän kaa ollaan treenattu levyllisen verran biisejä ja kohta lähetään myös keikoille. Tai sitten kuhan nimi keksitään, hahhah!

Katsotaanpas vielä ”vähän” eteenpäin… Wasted viettää parikymppisiä vuonna 2016. Millaisia juhlistuksia on silloin luvassa?

– Joo, ihan sairasta, 20 vuotta tulee täyteen, huhhuh! Ei olis kyl sillon vuona 1996 uskonu, että edes vuoden päästä siitä ollaan enää pystysssä. Ehkä sen takia ollaankin ettei ikinä olla mistään stressattu eikä mitään liiemmin suunniteltu, tehty vaan mitä huvittaa ja millon huvittaa. Pakkohan sitä on jollain tavalla juhlistaa, ainakin joku juhlatouri tehdään. Eikä sitä tiiä vaikka levynkin sais siihen mennessä valmiiks!