Jossain tuolla vaeltaa tälläkin hetkellä mies, jolla on yli 2600 kappaletta samaa Beatlesin levyä

Satutko pitämään The Beatlesin vuonna 1968 julkaisemasta nimikkolevystä, jota myös ”Valkoiseksi tuplaksi” kutsutaan? Yhdysvaltalainen taiteilija Rutherford Chang pitää. Albumi kiehtoo häntä itse asiassa niin paljon, että mies on hommannut jo 2643 kappaletta samaa levyä – ja merkittävä osa näistä on ensimmäisestä painoksesta.

Changia kiehtoo erityisesti albumin kansi sekä se, miten puoli vuosisataa vanhan levyn ensipainoksen eri kappaleet ovat ikääntyneet eri tavoilla. Jotkut ovat pysyneet priimakunnossa, toisiin on ilmaantunut tahroja, joitain ovat fanit kuvittaneet omilla piirroksillaan.

Chang on esitellyt hankintojaan jo pariinkin kertaan näyttelyissä, ja vuonna 2013 häntä haastateltiin aiheen tiimolta New York Timesiin. Tuolloin hänellä oli valikoimissaan vaatimattomat 695 levyä.

Chang lisää kaikki hankkimansa albumit Instagam-tililleen, eli mikäli haluat nähdä, millaisia Valkoisia levyjä maailmasta löytyy, vieraile täällä katsomassa. Eikä Changin työ ole vielä tehty, vaan mies etsii edelleen lisää Beatlesiä kokoelmiinsa. Mikäli haluat tarjota omaa kappalettasi taiteellisen installaation osaksi, otapa Changiin yhteyttä!