Judas Priest -keulakuva sanoo, että Rock and Roll Hall of Famelta ei löydy tarpeeksi kunnioitusta heavy metalia kohtaan

Judas Priest -laulaja Rob Halfordin mielestä Rock and Roll Hall of Famelta ei löydy ”tarpeeksi kunnioitusta” heavy metal -musiikille.

Priest oli ehdolla rockin kunniagalleriaan viimeksi tänä vuonna, mutta se ei saanut lopulta tarpeeksi nimeämiseen oikeuttavia ääniä. Yhtye on ollut Hall of Fame -kelpoinen vuodesta 1999.

Halfordilta kysyttiin Word In Your Earin tuoreessa haastattelussa, vaivaako asia häntä.

”No, sanotaanko nyt näin, että teillä on Yhdysvalloissa kaikkia näitä instituutioita — musiikille on Rock’n’roll Hall of Fame, sitten on Basketball Hall of Famea, on Baseball Hall of Famea, amerikkalaiselle jalkapallolle omansa — kaikkia näitä paikkoja, jotka ovat hienoja tunnustuksia siitä mitä olet tehnyt ja saavuttanut”, Halford tuumailee. ”Haittaako minua, jos emme koskaan pääse Hall of Fameen? Ei oikeastaan. Mutta mielestäni olemme ansainneet paikkamme siellä.”

”Kun katson mukana olevien nimilistaa, mielestäni kuulumme joukkoon”, mies jatkaa. ”Se ei olisi vain Judas Pristille — se olisi brittiläiselle musiikille, erityisesti brittiläiselle heavy metalille, ja se on hieno saavutus. [Black] Sabbath on siellä ja se on hienoa. Olen kuitenkin aina sanonut, että mitä tulee siihen, mitä Rock and Roll Hall of Fame edustaa, heavy metalia ei ole huomioitu tai kunnitettu tarpeeksi.”

”Haluaisin ajatella, että pääsemme lopulta mukaan”, Halford lisää.

Priestin lisäksi Hall of Famesta uupuu esimerkiksi Iron Maidenin ja Motörheadin kaltaisia nimiä.

Kuuntele Halfordin haastattelu alta.