Judas Priest -kitaristi kertoo vakavasta sairaskohtauksestaan: ”Kirurgini mukaan ihmiset harvoin selviävät siitä hengissä sairaalaan asti”

Ray Garbo /Shutterstock /All Over Press

Richie Faulkner sanoo aortansa revenneen yhtyeen festivaalikeikan aikana.

Hevilegenda Judas Priest joutui viikko sitten jättämään käynnissä olleen Pohjois-Amerikan-kiertueensa kesken kitaristi Richie Faulknerin terveysongelmien vuoksi. Nyt yhtye on julkaissut some-kanavissaan pitkän tilannepäivityksen, jossa Faulkner kertoo, mitä tarkalleen ottaen oikein tapahtui. Ja kuten miehen kirjoituksesta selvästi käy ilmi, oli hengenlähtö hyvin lähellä.

”Olen aina ollut kiitollinen kaikista saamistani mahdollisuuksista ja pitänyt itseäni todella onnekkaana – saanhan soittaa lempimusiikkiani lempibändissäni ihmisille ympäri maailman. Mutta tänään se, että pystyn kirjoittamaan tätä, on kaikkein suurin lahja”, Faulkner aloittaa tiedotteensa.

Faulkner kertoo sairaskohtauksen iskeneen kesken Judas Priestin keikan Kentuckyn Louder Than Life -festivaaleilla, jossa yhtye esiintyi sunnuntaina 26. syyskuuta.

”Nyt kun katson taltiointeja tuolta keikalta, kasvoiltani voi nähdä hämmennyksen ja tuskan, kun Painkillerin aikana aorttani repeää ja alkaa vuotaa verta rintaontelooni. Lääkärien mukaan kyseessä oli aortan laajentuma ja täydellinen dissekaatio. Kirurgini mukaan ihmiset harvoin selviävät siitä hengissä sairaalaan asti.”

Faulkner kertoo joutuneensa kiireelliseen avosydänleikkaukseen, joka kesti lopulta kymmenen ja puoli tuntia. Operaatiossa hänen rinnassaan korvattiin kaikkiaan viisi osaa mekaanisilla komponenteilla. Faulkner sanoo olevansa todella onnekas, että selvisi tapauksesta hengissä.

”Lopputulos olisi hyvin voinut olla toinen. Soitimme vain tunnin setin, koska Metallica esiintyi jälkeemme – olisinko selvinnyt, jos olisimme soittaneet täysimittaisen setin? Jos kehossani ei olisi ollut niin paljon adrenaliinia, olisinko selvinnyt sairaalaan asti? Sairaalakin oli neljän mailin päässä keikkapaikasta – mitä jos se olisi ollut kauempana? Näitä asioita pohtimalla voi ajaa itsensä hulluksi, mutta luojan kiitos olen yhä elossa. Mutta oli miten, nyt kun katson videota tuolta keikalta ja tiedän, mitä nyt tiedän, näen kuolemaa tekevän miehen.”

41-vuotiaalle Faulknerille sydänongelmat tulivat täysin puskista, sillä hänellä ei ole aiemmin ollut mitään ongelmia sydämen tai verisuonten kanssa eikä hänellä ole edes korkea kolesterolitaso. Kitaristilla onkin faneilleen yksi selkeä ja tärkeä viesti:

”Jos vain voitte, käykää tarkistuksessa. Tehkää se minun vuokseni, pyydän.”

UPDATE ON RICHIE FAULKNER:We have an update on Richie – see below in Richie’s own words….Maniacs…I’ve always been…

Julkaissut Judas Priest Tiistaina 5. lokakuuta 2021