Judas Priestin uusi albumi ilmestynee alkuvuodesta 2024, lupailee Richie Faulkner

Levy on jo äänitetty ja pitkälti myös miksattu.
18.7.2023 21:19

Judas Priestin viimeisin studioalbumi Firepower ilmestyi maaliskuussa 2018. Yhtyeen tiedetään työstäneen levylle seuraajaa jo jonkin aikaa, ja nyt alkaisi näyttää siltä, että teos saadaan pian kuultavaksi. Kitaristi Richie Faulkner kertoi Tulsa Music Streamin tuoreessa haastattelussa, että bändin 19. albumi on äänitetty ja hyvin pitkälti myös miksattu. Nyt ryhmä pohtii kappalejärjestystä.

”Se on todella tärkeää, sillä jos biisit ovat väärässä järjestyksessä… Se on vähän kuin tekisi elokuvaa. Jos elokuvan editoi väärässä järjestyksessä, se menettää tehonsa”, Faulkner kertoo.

Kitaristin mukaan homma on siis loppusuoralla. Levyjen painamisessa ja tuotannollisissa asioissa tosin menee oma aikansa.

”Äänitysten ja luomistyön puolesta levy on lähes valmis. Jos antaisimme paketin levy-yhtiölle tänään, vinyylien valmistuksessa menee kai ainakin puoli vuotta. Uskoisin, että albumi ilmestynee alkuvuodesta 2024. En saa kenkää, jos sanon niin. Se on aika turvallinen arvio.”

Laulaja Rob Halford puolestaan avasi aiemmin tänä vuonna, mitä levyltä on odotettavissa.

”Jokainen bändi sanoo aina viimeisimmän levynsä olevan paras, ja niin pitääkin, koska sen pitää olla se logiikka kaiken takana, mitä ikinä teetkin. Siihen me pyrimme nytkin ja täytyy sanoa, että materiaali on todella mahtavaa. Siinä on kaikkea sitä, mitä tältä bändiltä halutaan. Musiikista puhuminen on vaikeaa, mutta sen sanon, että mukana on runsain mitoin uskoa, rakkautta, ajatusta, voimaa, riffejä, hulluja rumpujuttuja ja kiljumista. Siinä on tuttuja elementtejä aiemmista levyistämme, mutta emme ole tekemässä Firepower kakkosta.”

Lisää luettavaa