Juhan af Grannin muistolle! Pöölö ja Ystävä esittelee Outoja kuvioita pellolla

Avaruusteemainen single on toinen maistiainen kesäkuussa julkaistavalta levyltä. Juhan af Grannin muistolle omistettu video on nyt Soundin ensinäytössä.
12.4.2023 10:06

Rockyhtye Pöölö ja Ystävä esittelee popimpaa puoltaan uuden Outoja kuvioita pellolla -singlen myötä. Eriskummallinen rakkauslaulu julkaistaan tulevana perjantaina, mutta ennakkoon se on kuultavissa nyt Soundin sivuilla musiikkivideon kera. Katso video yläpuolelta.

Yhtyeen itse tarjoaman tekstianalyysin mukaan Outoja kuvioita pellolla kertoo ihmissuhteesta, jossa toinen osapuolista tuntuu menettäneen todellisuudentajunsa. Biisin kertojaminä kuitenkin tajuaa ufohavaintojen ja abduktioiden myötä oman maailmankuvansa kapeuden. Kappale ja sen video on omistettu erityisesti ufoilmiöistä kertovia televisio-ohjelmia tehneen Juhan af Grannin muistolle. Legendaarisen ufomiehen kuvakin vilahtaa videon lopussa.

Yhtyeen basistin Napalmi-Kaarlon ohjaamalla videolla otetaan kaikki irti stop motion -animaatiosta ja green screen -kikkailuista. Videon kuvausmiljöönä toimi yhtyeen treenikämppä Tampereella sekä Pyynikin kulkutautisairaala.

Pöölö ja Ystävä julkaisi vuonna 2019 Tunnetko esimiesten värähtelyn? -albumin, ja keväällä 2022 ilmestyi Johnsson irti! -ep. Tuore biisi on toinen singlejulkaisu kesäkuun alussa julkaistavalta Tavanomaisen metsän päivänselvä tapaus -levyltä.

Singlen ja videon julkaisua juhlistetaan perjantaina 14.4. Pöölö ja Ystävät -keikalla Tampereen Telakalla, jossa illan pääesiintyjänä nähdään rockyhtye Risto. Tulevan levyn julkkareita puolestaan juhlitaan 10.6. Tampereen Dogs Homessa.

Lisää luettavaa