Juice Leskisen lastenkirjojen hahmot ensimmäistä kertaa valkokankaalla – Traileri julkaistu

Räkä ja Roiskis tulee ensi-iltaan tammikuussa.
5.10.2023 09:58

Juice Leskisen lastenkirjatrilogian hahmoihin pohjautuva Räkä ja Roiskis -elokuva on saanut ensimmäisen trailerinsa. Ensi-iltaan 19.1.2024 tulevan elokuvan trailerin voit katsoa yläpuolelta.

Koko perheen seikkailuelokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin, jossa asiat eivät ole kuin ennen. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä. Veljekset ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille.

”Halusin leikkiä visuaalisuudella ja tehdä jotain hyvin erilaista – mikä siihen sopisikaan paremmin kuin fantasiaelokuva perheille”, kommentoi ohjaaja Teemu Nikki (Peluri – Kuolema on elävien ongelma, Armomurhaaja, Nimby).

”Ihanaa, että saimme tehdä Juicen fantastisista kirjoista meidän näköisemme leffan. Enpä usko, että minkään ikäinen katsoja tulee tähän ilotulitukseen pettymään”, sanoo puolestaan tuottaja Jani Pösö.

Kamaron, Kuokkasen ja Strangin lisäksi muissa rooleissa nähdään Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Teemu Nikki ja Ilja Rautsi, puvustuksesta vastaa kolminkertainen Jussi-voittaja Anna Vilppunen ja lavastuksesta Jussi-palkittu Santtu Toivola. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin.

Leskisen kirjoittamaan, runsaasti eläintarinoita, yhteiskuntakritiikkiä ja sanaleikkejä sisältävään kirjasarjaan kuuluvat teokset Räkä ja Roiskis (1992), Räkä ja Roiskis Suuvedellä (1995) sekä Räkä ja Roiskis naisissa (1997). Vuonna 1992 julkaistu Räkä ja Roiskis oli laululyriikoista ja runoistaan tunnetun Leskisen ensimmäinen kirja.

Lisää luettavaa