Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -kirja siirretään valkokankaalle – Puikoissa palkittu ohjaaja

Ohjaaja Teemu Nikki sekä Räkä ja Roiskis -elokuvan päähahmoja näyttelevät Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen.
Dante Mutashar

Kuvaukset ovat jo alkaneet ja elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

Palkittu ohjaaja Teemu Nikki (Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia, Nimby, Armomurhaaja) työstää parhaillaan Juice Leskisen kirjoittamaan lastenkirjasarjaan pohjautuvaa Räkä ja Roiskis -elokuvaa. Kuvaukset ovat jo käynnissä ja elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

”Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille”, kommentoi Nikki.

Räkä ja Roiskis -elokuvan on käsikirjoittanut Ilja Rautsi ja Teemu Nikki. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin. Pääosissa nähdään 10-vuotias Hugo Komaro (Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, Pala sydämessä) ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä yhdeksänvuotias Urho Kuokkanen. Muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

”Kirjojen hahmot ovat aivan fantastisia! Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti viisi minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä”, tuottaja Jani Pösö toteaa.

Leskisen kirjasarjaan kuuluu kolme osaa: Räkä ja Roiskis (1992), Räkä ja Roiskis Suuvedellä (1995) sekä Räkä ja Roiskis naisissa (1997).