K. K. Downing on ”aivan ymmällään” Judas Priestin lyhyeksi jääneestä kvartettipäätöksestä – ”Se oli kuin isku vasten kasvoja”

KK Downing.

Entinen Judas Priest -kitaristi K. K. Downing sanoo olevansa ”täysin ymmällään” yhtyeen hiljattain julkistamasta, ja sittemmin nopeasti perumasta, päätöksestä jatkaa toimintaansa vain yhden kitaristin voimin.

Priest-leiri ilmoitti alunperin jatkavansa kvartettina kitaristi Andy Sneapin keskittyessä tuotantotöhinsä. Sneap kommentoi olevansa pettynyt päätökseen, mutta jatkavansa kaikesta huolimatta yhtyeen tulevan albumin parissa. Pettymys ei kuitenkaan rajoittunut vain Sneapiin, sillä yhtyeen fanikunta ilmaisi kovaan ääneen tyytymättömyytensä ilmoitukseen sosiaalisessa mediassa. Tästä ei kauaa mennyt, kun Priest jo kertoi pyörtäneensä päätöksensä ja jatkavansa tutulla kahden kitaristin tulituksella.

Downing kommentoi kieltämättä hiukan kummalliselta vaikuttanutta tapahtumaketjua Rock Of Nations With Dave Kinchen -podcastin haastattelussa.

”Olen kuin kaikki muutkin. Olen aivan ymmälläni”, Downing sanoo. ”Se oli tavallaan niin äärimmäinen ja loukkaava ratkaisu, myös Glenniä kohtaan. Se oli kuin isku vasten kasvoja, ’Okei, te kaverit teitte sen, mutta tuumimme että yksi tyyppi voisi tehdä…’ Se tavallaan teki kaikesta mitä olimme tehneet ja luoneet, ja sai sen kuulostamaan tarpeettomalta, ja että sillä ei olisi arvoa… Olen varma että Glenn on samaa mieltä siitä, että sillä on arvoa.”

Downingin mukaan on ”todella, todella outoa” että Priest ”edes harkitsee” kvartettina keikkailemisen mahdollisuutta. ”Siellä täytyy olla kulissien takana tapahtunut jotain, mistä me emme tiedä.”

”Tämä on minulle hankalaa, sillä mitä Glenniin ja minuun tulee, se on minulle Judas Priest”, Downing lisää. ”Mielestäni minulla on eliniän bändissä vietettyäni lupa sanoa noin. Imago ja kaikki, kaikki keikat ja työt albumien parissa — kaikki pyörii sen ympärillä. Tarkoitan, että jos et näe lavalla Glennin punaisia housuja, se ei ole silloin Judas Priest, eihän?”

”Okei, minä loin imagon flying v -kitaralla, pitkillä vaaleilla hiuksilla, nahalla ja niiteillä — minä loin sen”, mies jatkaa. ”Pyörää on helppo käyttää, mutta sen keksiminen on kokonaan eri juttu.”