Kaaos festivaaleilla: Tuhannet ihmiset jonottivat tuntikausia helteessä – Väki pyörtyili, oksenteli ja mellakoi

We Are FSTVL -huumaa vuonna 2015.
AOP

We Are FSTVL -tapahtuma ei todellakaan sujunut kuin Strömsössä.

Viime viikonloppuna järjestetyssä We Are FSTVL -tapahtumassa Lontoon Upminsterissä koettiin kauhun hetkiä, kun juhlakansa jäi useiksi tunneiksi jumiin pahasti ruuhkautuneisiin sisääntuloporteille. Asiaa pahensi kova helle ja paahtava aurinko, minkä johdosta ihmiset pyörtyilivät ja oksentelivat jouduttuaan seisomaan jonossa pahimmillaan lähes kolme tuntia.

Silminnäkijä kertoi BBC:n Newsbeatille ruuhkan aiheutuneen siksi, että sisääntuloporteilla loppuivat yleisölle jaettavat rannekkeet kesken. Tämä aiheutti sen, että lopulta osa yleisöstä ryntäsi turhautuneena sisään kaataen aitoja ja talloen muita.

”Yksi aita lensi väkijoukkoon ja se osui vieressäni olleeseen naiseen ja leikkasi ison palan hänen jalastaan irti. Hän pyörtyi ja järjestyksenvalvojat ryntäsivät hänen luokseen. Ihmiset vain rynnäköivät läpi, löivät turvamiehiä ja kaikkia muita eteen tulleita”, 20-vuotias nainen kertoo.

”Takanamme olleet työnsivät meitä eteenpäin. Käännyin ympäri ja näin, miten ystäväni jäi toisten ihmisten alle. Ihmiset ryömivät pakoon ja itkivät, koska olivat tulleet tallotuiksi. Se oli aivan naurettavaa ja turvamiehet vain yrittivät työntää ihmisiä takaisin”, kommentoi puolestaan toinen silminnäkijä, 21-vuotias Renardo Henry.

Metropolitanin poliisiviranomaisten Newsbeatille antamassa lausunnossa vahvistettiin poliisien ja hoitohenkilökunnan saaneen hälytyksen alueelle, mutta tiedossa ei ollut vakavia loukkaantumisia. We Are FSTVLin edustajat julkaisivat myöhemmin anteeksipyynnön ja vakuuttivat parantavansa lippujärjestelmää sekä sisäänkäynnin infrastruktuuria.

Konemusiikkiin erikoistuneen festivaalin esiintyjäkaartiin lukeutuiat tänä vuonna muun muassa Adana Twins, Apollonia, Chase & Status, Bugzy Malone, CamelPhat, Armand Van Helden, Basement Jaxx ja The Black Madonna.