Kaikki eivät todellakaan pidä Neil Youngista – NRA-järjestön tiedottaja on ottanut laulajan toden teolla hampaisiinsa

Neil Young Helsingin Kaisaniemen puistossa vuonna 2013.

Kiistellyn NRA-asejärjestön tiedottaja Dana Loesch inhoaa Neil Youngia. Consequence of Sound kirjoittaa aselobbarin leppymättömästä Young-vihasta, joka ilmenee erityisesti Loeschin Twitter-tilillä.

Loeschin suosikkiluonnehdinta Youngista on, että laulaja kuulostaa ”kuolevalta lehmältä”, ja joissain tapauksissa tätä tarkennetaan vielä ”piereväksi kuolevaksi lehmäksi”. Varsin henkevää sanan säilällä sivaltamista (ainakin alakoulun mittapuulla), mutta Young itse ei vaikuta tilanteesta erityisen stressaantuneelta. Asia otettiin esille Daily Beastin haastattelussa.

”Tiedottaja? Siis se nainen? Hän ei pidä minusta?” Young kysyi, kun toimittaja otti asian puheeksi. ”No, olen iloinen että olen onnistunut ärsyttämään häntä.”

Toimittaja näytti Youngille myös kädestä pitäen valikoituja Loeschin kirjoittamia twiittejä, joita katsellessaan Young tyytyi murjaisemaan, että ”miksiköhän hän ei yksinkertaisesti ammu minua”.

Kuolevan lehmän kaasupäästöjä voi kuulla seuraavan kerran Netflixillä 23. maaliskuuta ensi-iltaan tulevassa Paradox-musiikkielokuvassa, jossa Youngin esittämä mysteerinen cowboy-hahmo vaeltaa runollisissa maisemissa. Youngin naisystävän Daryl Hannahin ohjaaman teoksen trailerin voi katsoa täällä.