”Kaikki luulevat, että Italia on muuttunut joksikin Resident Evil -maaksi” – Lacuna Coil -laulaja kommentoi koronavirus-tilannetta Milanosta

10.3.2020 14:27

Koronavirus hallitsee mediatilaa tänäänkin, kuten se oletettavasti tekee vielä pitkän aikaa. Kaiken sekasorron keskellä on mukava kuulla myös rauhoittavia äänenpainoja, kuten Lacuna Coilin Cristina Scabbiaa, joka majailee paraikaa Italian karanteenialueella Milanossa.

NME tavoitti italialaismuusikon kertomaan, millaiselta tilanne siellä pöpöpesäkkeessä näyttää. Scabbia vakuuttaa, että kaikki on ihan hyvin ja suurista varotoimista huolimatta tilanteesta voi saada todellisuutta synkemmän kuvan.

”Heti kun koronavirus-uutisia alkoi levitä, sain valtavasti viestejä faneilta, jotka kyselivät paniikissa: ’Oletko ok? Oletko sairas? Onko kuumetta? Pystytkö seisomaan? Oletko kuolemaisillasi?’ Minä vain ihmettelin, että mistä ihmeestä on kysymys, aivan hyvin tässä menee. Että minähän olen kotona katsomassa televisiota ja rentoutumassa Etelä-Amerikan-kiertueen jälkeen. Kakki kuitenkin luulevat, että Italia on muuttunut joksikin Resident Evil -maaksi, jossa ihmiset ovat kuolemankielissä.”

Resident Evil on tietysti zombie-epidemiaa käsittelevä videopelisarja, josta on tehty myös useita elokuvia.

Scabbia kertoo yrittävänsä maanmiestensä kanssa levittää sanaa, ettei tilanne ole niin hurja kuin joissain medialähteissä annetaan ymmärtää. Hän myös paheksuu syvästi sitä, millaisella innolla jotkut levittävät aiheesta valheita sosiaalisessa mediassa.

”Olen nähnyt niin paljon potaskaa, jota typerykset levittävät netissä. Sen seurauksena jotkut ryntäävät kauppoihin ostamaan kaikkea, ihan kuin meillä olisi käsillä jokin ruoka- tai vessapaperikriisi. Eihän meillä ole.”

Scabbia joutuu jatkamaan television katsomista ja rentoutumista vielä jonkun aikaa, sillä Lacuna Coil perui suunnitellun kevätkiertueensa. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä maaliskuussa muun muassa Thaimaassa, Japanissa, Singaporessa ja Australiassa.

Lisää luettavaa