Kaksi miestä todettiin syyllisiksi Run-DMC:n Jam Master Jayn murhaan

Dj ammuttiin kuoliaaksi vuonna 2002.
28.2.2024 08:36

Hip hop -pioneeri Run-DMC:n dj Jason ”Jam Master Jay” Mizell ammuttiin kuoliaaksi Merrick Boulevard -studiollaan New Yorkin Queensissä 30. lokakuuta 2002. Tapaus ja tekijät pysyivät mysteereinä vuosikymmeniä, kunnes vuonna 2020 New Yorkin liittovaltion syyttäjät tiedottivat nostavansa syytteet Jam Master Jayn lapsuudenystävää Ronald Washingtonia sekä Karl Jordan Jr.:ää vastaan. Syyttäjien mukaan kaksikko oli murhannut Jam Master Jayn kostoksi pieleen menneistä huumekaupoista.

Washingtonin, 59, ja Jordanin, 40, oikeudenkäynti alkoi viime tammikuussa ja nyt tuomari on tehnyt asiassa päätöksen. Tuomari katsoi kaksikon syyllisiksi murhaan ja heitä odottaa vähintään 20 vuoden vankeustuomio, uutisoi CNN.

Tapauksessa on nostettu myös kolmas syyte Jay Bryantia kohtaan, joka syyttäjien mukaan päästi Washingtonin ja Jordanin murhayönä sisälle studioon hätäuloskäynnin kautta. Washingtonin ja Jordanin puolustusasianajajien mukaan se oli Bryant, joka ampui Jam Master Jayn. Bryantin osallisuutta käsitellään oikeudessa erikseen vasta vuonna 2026.

Vuonna 1983 Jam Master Jayn, Joseph ”Run” Simmonsin ja Darryl ”DMC” McDanielsin perustamaa Run-DMC:tä pidetään yhtenä hip hopin vaikutusvaltaisimpana ja merkittävimpänä yhtyeenä. Run-DMC oli muun muassa ensimmäinen hip hop -yhtye, joka myi kultaa, sai Grammy-ehdokkuuden, päätyi Rolling Stone -lehden kanteen. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa It’s TrickyIt’s Like That, Aerosmith-duetto Walk This Way ja King Of Rock.

Jam Master Jayn kuoleman myötä yhtye lopetti aktiivisen toiminnan, mutta Run ja DMC ovat myöhempinä vuosina tehneet satunnaisia esiintymisiä niin yksin kuin yhdessä. Kaksikko esiintyi muun muassa Rock ’n’ Roll Hall of Fame -gaalassa vuonna 2009, jolloin yhtye myös nimettiin kunniagalleriaan mukaan.

Lisää luettavaa