”Kalle polkee basaria niin kuin Kiinassa poljetaan ihmisoikeuksia” – Viikatteen sessiorumpali julkistettiin

22.2.2022 11:49

Viikate isännöi juuri hetki sitten sosiaalisen median kanavissaan livelähetystä, jossa paljastettiin, kuka toimii yhtyeen rumpalina tulevalla albumilla. Bändin perustajajäsen Simeon Viikate eli Simo Kairistola joutui hiljattain jättämään yhtyeen terveydellisten syiden vuoksi, ja kuulopuolen ongelmista oli yhtyeen mukaan kysymys. Kairistola joutui kovan päätöksen eteen juuri ennen kuin Viikatteen oli määrä alkaa äänittää 14. studioalbumiaan.

Nyt bändi kertoi, että tulevan levyn rumpuosuuksista vastaa Viikatteen pitkäaikainen miksaaja Kalle Kukkonen. Bänditaustaa miehellä on muun muassa Kaihoro- ja Return to Void -yhtyeistä. Viikate teki valintansa yhdessä Simeonin kanssa.

Kaarle Viikate kertoo lähetyksessä, että sessiomiehen pesti koskee ainoastaan levyä, koska keikoilla Kukkosen halutaan vastaisuudessakin keskittyvän miksaushommiin. Keikkarumpalin valitseminen tulee ajankohtaiseksi sitten, kun juuri alkaneet studiosessiot on ensin saatu onnellisesti päätökseen.

Muitakin tietoja saatiin. Kaarle väläytti, että uuden albumin työnimenä kulkee ”Kuoleman suonikohjut ja muita ikivihreitä” – lopullinen nimi lienee jokin muu. Katso koko livelähetys alapuolelta, videon loppupuolella vilahtaa uusi rumpali tositoimissa.

Lisää luettavaa