Kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja Peter Gabriel mukaan suomalaisvetoiseen tiedeprojektiin

The Sync Project selvittää, miksi ja miten musiikki vaikuttaa aivotoimintaan
9.5.2016 09:46

Moni lukijakin varmasti allekirjoittaa musiikilla olevan parhaimmillaan hyvinkin voimauttavia ja ainakin henkisesti parantavia vaikutuksia. Myös tiedepiireissä asiaa on tutkittu jonkun verran, mutta ei järin suuressa mittakaavassa – toistaiseksi.

The Sync Project -niminen tutkimusryhmä ja -projekti aikoo perehtyä syvemmin musiikin fyysisiin vaikutuksiin aivoissa. Projektin päämääränä on ymmärtää, mikä musiikissa vaikuttaa aivotoimintaan ja miten havaintojen myötä musiikkia voisi valjastaa terveydenhoitokäyttöön entistä tarkemmin ja tehokkaammin.

Tutkijoiden ja tiedemiesten lisäksi projektissa toimii joukko musiikkialan ammattilaisia ja osaajia. Neuvonantajiksi ja avustajiksi on kiinnitetty esimerkiksi Peter Gabriel, Annie Clark St. Vincent -yhtyeestä sekä kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

The Sync Projectin toimitusjohtajana ja toisena perustajana toimii Marko Ahtisaari. Aiemmin muun muassa Nokialla muotoilusta vastaavana johtajana ja johtokunnan jäsenenä toiminut Ahtisaari tunnetaan myös osaavana basistina.

Lisää luettavaa