Karstulasta kuuhun – Typeface haluaa olla iso

10.2.2015 10:32

Pienestä Karstulan kylästä jyväskyläläistynyt Typeface soittaa melankolista ja mahtipontista poprockia. Yhtye soi kansainvälisesti, ja laulaja Otto Piirilä kuulostaa hieman Jeff Buckleylta. Jaani Peuhun tuottama single- ja videobiisi We Might Fall Asleep on komea, mutta levy-yhtiötä tai suurempaa mediahuomiota yhtye ei ole vielä saanut taakseen. Keväällä bändi tekee pienen kiertueen Suomessa, ja lentää Osloon kisaamaan The Global Battle of Bands -kilpailun voitosta. Stalker jututti laulaja-basisti Otto Piirilää.


Julkaisitte itse We Might Fall Asleep -sinkun. Promositteko singleä radioille, ja millainen oli vastaanotto?

– Joo, itse julkaistiin ja kovasti promottiin radioille. Ahdisteltiin YleX:n musatuottajia, ja välillä Veli Kauppinen näyttikin vihreää valoa, että heillä se voisi soida. Tilanne kuivui kuitenkin kasaan. Voicen tuottajaheebot taas sanoivat, ettei oikein maistu, liian artsua. Musavideo saatiin ensinäyttöön Rumbaan, ja sitä kautta tuli hyvää näkyvyyttä.

Oletteko lähestyneet levy-yhtiöitä, ja millaista palautetta on tullut?

– Tuottajamme Jaani Peuhu sai meidät Suomen Musiikin ja Jiffelin neuvottelupöytään. Koska musa ei ollut suomenkielistä, ja meillä on tähtäimet ulkomailla, niin ne eivät halunneet panostaa tähän. Itse ollaan lähestytty Gaeaa, Sonya, Fullsteamia ja Bone Voyagea, mutta ei olla taistelusta huolimatta saatu näistä mitään irti.

Turhauttaako?

– Ei turhauta. Mutta tietysti aina ihan snadisti siinä hetkessä. Luotan kuitenkin siihen, että joku meistä vielä innostuu, jolla on samanlaiset tähtäimet ja arvot. Ei se tosin mikään itsestäänselvyys ole. Painetaan vaan duunia ja luotetaan siihen omaan juttuun ja näkemykseen.

Esittele teidän paketti Samu Haberille? Eihän tätä teidän juttua voi oikein tehdä kuin kaikki tai ei mitään -pohjalta?

– Ehdottomasti just näin. Tsiigasin just Sunrise Avenue -dokkaria, ja tuli sama mieleen. Olisi kova juttu saada pieni hetki sen ukon kanssa. Jotain samaistumisen fiiliksiä on tullut siihen Haberin meininkiin. Että kun tarpeeksi hakkaa päätä kallioon, niin kyllä se jossain vaiheessa murtuu. Eihän siihen muuta tietä ole.

Miten teidän levynteko etenee?

– Levynteko jatkuu kunnolla kevään rundin jälkeen. Toukokuussa viimeistään alkaa rumpujen äänitykset loppuihin biiseihin. Meillä on vielä kaksi biisiä plakkarissa tulevalta albumilta. Ne molemmat julkaistaan kesään mennessä musavideoilla höystettynä. Rundin kynnyksellä 6.3. tulee seuraava sinkku nimeltä A Little God.

Minkälainen yhteisöllisyys Jyväskylässä vallitsee rockbändien kesken? Onko teillä hengenheimolaisia? Entä mitä akteja nostaisit esiin Jyväskylän skenestä?

– Koen, että olemme vähän outolintuja Jyväskylässä, koska ollaan asuttu bändin kanssa täällä vasta muutama vuosi. Tuntuu, että meistä ei oikein tiedetä täällä päin. Mutta sen aikaa mitä ollaan täällä vaikutettu, niin totta kai ollaan tutustuttu jonkin verran skeneen. Metalli ja räppi tuntuvat olevan aika kovassa huudossa. Lost Society, Gettomasa ja niin edelleen. Tietysti Räjäyttäjät tulee ainakin osin täältä. Ja Nancy-niminen orkesteri on kyllä napannut. Totuushan on se, että ei meillä ihan älyttömiä suhteita täällä ole eikä hengenheimolaisia. Mutta nyt ollaan otettu pensselit kouraan ja tehdään tähän muutos!

Typefacen We Might Fall Asleep -kiertue:

11.03. Bar 15, Seinäjoki
12.03. Klubi, Turku
13.03. Semifinal, Helsinki
20.03. Katse, Jyväskylä
08.04. Jack The Rooster, Tampere
10.04. Freetime, Jyväskylä (+Teksti-TV 666)
26.04. Rockefeller, Oslo (GBOB World Finals)

TYPEFACE – WE MIGHT FALL ASLEEP

Lisää luettavaa